Поліція оголосила підозру мешканцю Мелітополя, який очолив відділ окупаційної адміністрації

Переглядів: 404

5 грудня 2023 10:47

Поліція оголосила підозру мешканцю Мелітополя, який очолив відділ окупаційної адміністрації фото

Чоловік підтримав агресію рф проти України та добровільно погодився очолити один з відділів «департамента социально-политических коммуникаций информационной политики» окупаційної адміністрації

Слідчі встановили, що після окупації Мелітополя 46-річний чоловік одразу почав співпрацювати з загарбниками. Зрадника призначили “начальником відділу по роботі з релігійними організаціями”. 

До обов’язків фігуранта входили організаційно-розпорядчі функції: виконання вказівок незаконної військової адміністрації, контроль та координація діяльності релігійних організацій та виховання культури, заснованої на повазі духовних і моральних цінностей народів російської федерації. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Під час заходів, організованих незаконним органом окупаційної влади, чоловік закликав громадськість до проведення референдуму на тимчасово окупованих територіях України з метою «звільнення від київського режиму», мотивуючи це «історичною справедливістю».

На підставі зібраних доказів працівники слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури заочно повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.




Схожі новини: