Іграшки виготовили школярі та їх батьки: у Запоріжжі прикрасили вуличну ялинку

Переглядів: 342

5 грудня 2023 09:00

Іграшки виготовили школярі та їх батьки: у Запоріжжі прикрасили вуличну ялинку фото

У Шевченківському районі Запоріжжя прикрасили ялинку до свят

Цьогоріч, як і минулого року, у Запоріжжі не будуть встановлювати обласну та міську ялинки.  Не дозволяє безпекова ситуація у прифронтовому місті, та й кошти можна направити на більш необхідні речі, наприклад допомогу військовим.

Але прикрашені ялинки в обласному центрі будуть -  в районах вже святково вбрали зелені красуні, які ростуть  в парках або скверах.

Зокрема, до зимових свят, які розпочнуться вже на цьому тижні (адже День святого Миколая тепер відзначається 6 грудня), вже прикрасили у Шевченківському районі. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Шевченківської районної адміністрації.

"Традиційно в Шевченківському районі  прикрасили новорічну красуню! Зазначимо, що іграшки для ялинки виготовлені власноруч вихованцями та учнями закладів освіти спільно з батьками", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  1 грудня невеличку ялинку відкрили в Незламному хабі. Її прикрасили унікальними вишитими новорічними кульками, які подарували місту майстрині з ГО "Запорозькі берегині".

"Цього року міської ялинки, встановленої на відкритій місцевості, у Запоріжжі не буде. Найголовніша причина – безпека людей та запобігання масовим скупченням громадян, - зазначив на свойї фейсбук-сторінці секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. - Однак, щоб повністю не залишити діточок без святкової красуні, ми встановили новорічну ялинку у мультифункціональному укритті «Незламний Хаб».

Одразу відповідаю усім, кого цікавить питання коштів: жодної додаткової копійки з міського бюджету на це не виділялось. Для створення святкової атмосфери були використані ялинка та прикраси, придбані у минулі роки, а також патріотичні іграшки від громадської організації «Запорізькі Берегині».

Доступ до «Незламного Хабу», який функціонує як укриття, відкритий цілодобово. Ви можете як просто прийти і помилуватись ялинкою, так і відвідати якийсь із новорічних заходів (приклад – за посиланням).

 




Схожі новини: