СБУ заблокувала діяльність чергових ворожих агітаторів у Запоріжжі

Переглядів: 380

4 грудня 2023 12:05

СБУ заблокувала діяльність чергових ворожих агітаторів у Запоріжжі  фото

У Запоріжжя викрили двох мешканців, які займалися ворожою агітацією

Так, викрито мешканку Запоріжжя – уродженку Красноярського краю, яка займалась антиукраїнською агітацією в інтернеті. Постійне спілкування з проросійські налаштованими друзями  та  громадянами рф, посилювало її проросійську позицію.

Деструктивний контент вона отримувала у групах рашиської направленості, і розповсюджувала їх серед своїх знайомих в одному з популярних месенджерів. Про це повідомляє СБУ у Запорізькій області. 

Вона заперечувала збройну агресію рф проти України, підтримувала курс політичного керівництва держави-агресора і глорифікувала дії ворожої армії.

Ще один запоріжець, колишній працівник одного з промислових підприємств регіону, захоплювався комунізмом та путінським режимом і просував антиукраїнські наративи. Через особистий акаунт в одному із месенджерів він підтримував військову агресію рф проти України і проведення ворогом так званої «спеціальної воєнної операції». Пости доповнював власними коментарями, де закликав скоритися «великій росії» і позбавитись «укронацистів» при владі.

Співробітники СБУ викрили кремлівських прибічників і припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України)  Кримінального кодексу України.




Схожі новини: