Мороз і сніг: у Запорізьку область потихеньку приходить зима

Переглядів: 377

3 грудня 2023 22:05

Мороз і сніг: у Запорізьку область потихеньку приходить зима фото

Зима розпочалася з чергового південного циклону, який приніс у Запорізьку область тепло.

1-3 грудня пройшли невеликі дощі, місцями спостерігалися тумани. Температура повітря складала вночі 4-9° тепла, вдень вона досягала 10-15° тепла.

«Але вже з 4 грудня прогнозується зниження температури до 0-5° морозу та випадання невеликого снігу, - зазначає завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Запорізького обласного центру з гідрометеорології Інна Лазарок. - За довгостроковими прогнозами у грудні середньомісячна температура повітря у Запорізькій області передбачається 1° тепла, що на 2° вище за норму».

Інна Лазарок також проаналізувала погоду в останній місяць осені.

«Погодні умови у листопаді формувались під впливом північно-західних та південних циклонів. Насичені вологою повітряні маси формували дощову погоду протягом усього місяця.

У першій половині листопада продовжувало радувати тепло з Атлантики. В найтепліші дні середньодобова температура повітря перевищувала багаторічні значення на 5-9°, вдень повітря прогрівалось до 16-20° тепла.

Погодні умови другої половини місяця нагадали, що зима вже поблизу. Серія південних циклонів принесла на Запоріжжя рясні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, шквальний вітер зі швидкістю 15-19 м/с», - повідомила завідувачка сектору метеорологічних прогнозів.

Фото автора та з фейсбук-сторінки Запорізького обласного центру з гідрометеорології




Схожі новини: