Огляд | Продовження Аквамена, нові Мушкетери та Вонка: це 16 нових фільмів грудня

Переглядів: 390

3 грудня 2023 10:48

 Огляд | Продовження Аквамена, нові Мушкетери та Вонка: це 16 нових фільмів грудня  фото
Нова частина історії про Аквамена, приквел до роману "Чарлі і шоколадна фабрика", а ще українська комедія з Богданом Бенюком – цей грудень підготував чимало цікавих прем'єр на різний смак. LIGA.Lifе розповідає про фільми, які виходять у прокат.

Альма й Оскар

Прем'єра: 7 грудня.

Жанр: біографія, драма.

У головних ролях: Валентин Постльмайр, Емілі Кокс, Антон фон Люке та інші.

Тривалість: 1 год 28 хв

Про що

Стрічка заснована на реальних подіях. У центрі сюжету — нещодавно овдовіла Альма Малер, знана світська дама, яка спокушає молодого художника Оскара Кокошку. Невелика сексуальна пригода обертається бурхливим романом. Оскар вважає Альму своєю музою, яка більше служить його чоловічим фантазіям, ніж реальності. Сама Альма теж мисткиня — композиторка. Одержиме прагнення Оскара зробити цю жінку своєю ставить під загрозу її мрію досягти успіху самостійно. Виникає гра влади та залежності, яка веде Альму та Оскара на межу самознищення.

 

Демонічне Різдво

Прем'єра: 7 грудня.

Жанр: жахи.

У головних ролях: Менна Массуд, Олівія Скотт Велч, Ґаз Кенворзі, Хлої Лівайн та інші.

Тривалість: 1 год 40 хв

Про що

Події розгортаються у 1971 році у католицькій школі-інтернаті для дівчаток. Саманта і Клара змушені проводити зимові канікули в стінах школи. Разом з ними залишається зустрічати зимові свята молода вчителька Роуз. Саме цей момент обрали для нападу представники сатанинського культу на чолі з харизматичним та ексцентричним лідером. Роуз зі своїми ученицями саме планували розпочати різдвяну вечерю, коли у двері постукали. На порозі з’явилося четверо незнайомців та попросили про допомогу. Непрохані гості одразу ж здалися підозрілими, однак всю жахливість їхніх намірів ніхто з дівчат не міг уявити.

 

Кредитні пройдисвіти

Прем'єра: 7 грудня.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Піо Мармай, Джонатан Коен, Ноемі Мерлан, Матьє Амальрік, Луана Байрамі, Ґреґуар Лепренс-Ренге, Даніель Лебрюн та інші.

Тривалість: 1 год 59 хв

Про що

Передріздвяна метушня та сезон знижок – усі намагаються купити якомога більше подарунків! Але для двох головних героїв це все недоступно: через величезні борги банк заблокував їхні кредитки та віддав справи до суду. Так вони потрапили на перевиховання до групи анонімних шопоголіків. У будівлі поруч збираються екоактивісти і наливають безкоштовне пиво. Тож парочка відразу завітала на халявні смаколики. І згодом народився підступний план: приєднатись до протестів проти глобального потепління і надмірного споживання, щоб потім очолити власний протест – проти банківської системи.

 

Анатомія падіння

Прем'єра: 14 грудня.

Жанр: кримінал, трилер.

У головних ролях: Сандра Гюллер, Сванн Арло, Антуан Рейнартц, Міло Машадо Гранер, Дженні Бет, Анн Ротгер, Камілль Рутерфорд та інші.

Тривалість: 2 год 31 хв

Про що

У центрі сюжету — успішна письменниця, яку підозрюють у вбивстві власного чоловіка. Жінка всіляко заперечує провину, але слідство відкриває все більше підозрілих обставин сімейного життя. І навіть у сина з’являються сумніви в невинуватості матері. Що ж насправді сталося у віддаленому шале у французьких Альпах?

 

Вонка

Прем'єра: 14 грудня.

Жанр: мюзикл, пригоди, комедія.

У головних ролях: Тімоті Шаламе, Олівія Колман, Метт Лукас, Джим Картер, Кала Лейн, Ровен Аткінсон, Кіґен-Майкл Кі та інші.

Тривалість: 1 год 56 хв

Про що

Віллі Вонка як ніхто інший знає, наскільки смачним може бути шоколад. Він чимало часу витратив на вивчення усіх тонкощів приготування. Хлопець з радістю відкрив би магазин, однак на заваді йому стоять старі й скупі власники місцевих кондитерських лавок.

 

 

6

Виживуть тільки коханці

Прем'єра: 14 грудня.

Жанр: драма, трилер.

У головних ролях: Тільда Свінтон, Том Гіддлстон та інші.

Тривалість: 2 год 3 хв

Про що

Сюжет картини розгортається навколо двох тендітних і чутливих вампірів, Адама і Єви, які були коханцями протягом століть. Вони — культурні інтелектуали із всеосяжною пристрастю до музики, літератури та науки, які більше не вбивають заради поживи. Молодша вампірка Ава ще не навчилася цього. Її дикість пробуджує у пари давно забуті інстинкти.

 

Три мушкетери: Міледі

Прем'єра: 14 грудня.

Жанр: пригоди, історичний, екшн.

У головних ролях: Венсан Кассель, Єва Ґрін, Франсуа Сівіль, Ромен Дюріс, Піо Мармай та інші.

Тривалість: 1 год 55 хв

Про що

На очах у д’Артаньяна викрадають його кохану Констанцію. Аби врятувати дівчину мушкетер об’єднує зусилля із загадковою Міледі Вінтер. Розпочинається війна і це руйнує всі плани. Атос, Портос і Араміс вже на фронті, а король дедалі більше підпадає під вплив кардинала Рішельє.

 

Погані гноми. Різдвяний розгром

Прем'єра: 14 грудня.

Жанр: пригоди, комедія, жахи.

У головних ролях: Амріта Ачарія, Таунс Баннер, Олександр Карлсен Ель Юнуссі, Калле Хеллеван-Ларсен, Єппе Бек Лаурсен та інші.

Тривалість: 1 год 40 хв

Про що

Нарешті родина зібралась на свята до казкової засніженої Норвегії, щоб провести найкращі дні року в затишному будиночку. Батько вирішив прикрасити все довкола святковою ілюмінацією, дівчата готують музику для запальних танців, а малий вирішив дослідити закинутий амбар. Несподівано з’ясувалось, що там живуть амбарні гноми — милі створіння, але в них є перелік суворих правил: заборона яскравого світла, гучних звуків і жодних перестановок. Але ця родина приїхала святкувати! І не збирається вірити у місцеві вигадки про злих гномів.

 

Ідеальна ілюзія

Прем'єра: 14 грудня.

Жанр: мелодрама, драма.

У головних ролях: Джузеппе Маджіо, Кароліна Сала, Маргеріта Вікаріо, Сандра Чеккареллі, Данієла Піперно та інші.

Тривалість: 2 год

Про що

Тоні та Паола нещодавно одружилися. Чоловік працює у спа-салоні, хоча й завжди мріяв стати художником. Паола не підтримує подібних амбіцій свого чоловіка. Картини, які написав Тоні, не мають для неї жодної цінності і відверто дратують тим, що займають місце. Через прикру випадковість Тоні звільняють з роботи у той момент, коли він ось-ось мав отримати підвищення. Його звільнили через Кьяру. За збігом обставин саме вона запропонувала йому нову роботу. Тож тепер у художній галереї триває підготовка до виставки його картин. Спілкування на тему спільного захоплення – живопису – зблизило Тоні та Кьяру. Він би не хотів, аби його нова подруга дізналась про існування Паоли.

 

Секс-терапія

Прем'єра: 21 грудня.

Жанр: романтичне, комедія.

У головних ролях: Люсі Дебай, Лазар Ґуссо, Нора Хамзаві, Флоранс Янас, Флоранс Луаре, Одрі Мюллер та інші.

Тривалість: 1 год 28 хв

Про що

Ремі та Сандра — молода пара. Вони кохають одне одного, проте щось заважає їм мати дитину. Перешкодою виявляється так званий "синдром колишнього кохання". Подолати його можна лише одним шляхом — ще раз зайнятися сексом із колишніми партнерами та партнерками. Це стає викликом: двоє коханих не лише перевірять стосунки на міцність, але й спробують затягти в ліжко тих, кого раніше уникали.

 

Аквамен і загублене королівство

Прем'єра: 21 грудня.

Жанр: фентезі, бойовик, пригоди.

У головних ролях: Джейсон Момоа, Ембер Гьорд, Патрік Вілсон, Яг'я Абдул-Матін II, Ніколь Кідман та інші.

Тривалість: 2 год 4 хв

Про що

Аквамен поєднує свої обов’язки короля та члена Ліги Справедливості, плануючи весілля. Чорна Манта шукає техніку Атлантиди, яка допоможе відновити його броню. Орм планує втекти з в’язниці в Атлантиді.

 

Різдво на Веселій фермі

Прем'єра: 28 грудня.

Жанр: анімація, сімейний.

У головних ролях: Маріт Андреассен, Матс Елдоен, Шарлотта Фроґнер, Фрітьов Согейм та інші.

Тривалість: 1 год 8 хв

Про що

Усі діти обожнюють зимові свята, особливо юна корівка Клара. Вона з нетерпінням очікує святкування Різдва на Веселій фермі разом із татом. Та коли виявляється, що батько занадто заклопотаний справами, Клара самостійно береться влаштовувати вечірку, викликати дух Різдва, а разом із ним — чарівного гнома, який принесе багато неочікуваних пригод.

 

Феррарі

Прем'єра: 28 грудня.

Жанр: біографія, спорт, трилер.

У головних ролях: Адам Драйвер, Пенелопа Крус, Шейлін Вудлі, Патрік Демпсі, Джек О’Коннелл та інші.

Тривалість: 2 год 10 хв

Про що

Події розгортаються влітку 1957 року. Енцо Феррарі в розпачі після смерті сина, який мав стати наступним очільником його компанії. Він хотів би офіційно визнати свого іншого сина, позашлюбного, однак не може через суворі італійські закони. Справи йдуть дедалі гіршеі жодної надії на покращення Енцо не бачить. Перекреслити весь розпач має участь команди Феррарі у перегонах на 1000 миль по Італії.

 

Щасливий випадок

Прем'єра: 28 грудня.

Жанр: комедія, трилер, детектив, романтика.

У головних ролях: Лу де Лааж, Мельвиль Пупо, Валері Лемерсьє, Нільс Шнайдер, Ельза Зільберштейн, Гійом де Тонкедек та інші.

Тривалість: 1 год 33 хв

Про що

Одного ранку по дорозі на роботу вона стикається зі шкільним знайомим Аланом, який відразу заявив їй, що завжди від неї божеволів. Їхне спілкування швидко переросло в роман, але чоловік Фанні відразу починає підозрювати недобре. Адже у нього є безліч секретів у шафі, які "допоможуть" йому розібратися, що робити з недолугими коханцями.

 

Кентервільский привид

Прем'єра: 28 грудня.

Жанр: анімація, пригоди.

У головних ролях: Стівен Фрай, Г'ю Лорі, Фредді Хаймор, Імелда Стонтон, Міранда Гарт, Тобі Джонс та інші.

Тривалість: 1 год 29 хв

Про що

Величний англійський заміський маєток зустрічає нових власників. Родина американців з трьома дітьми з ентузіазмом починає обживати стіни, у яких останні 300 років ніхто не жив. Усі потенційні мешканці боялися привида, який тут живе. Однак за вікном 1900 рік, і родина Отісів достатньо сучасна, щоб не вірити у подібну маячню. Особливо скептично до такого роду історій відноситься Вірджинія, старша донька родини.

 

Мій карпатський дідусь

Прем'єра: 28 грудня.

Жанр: комедія, сімейний, мелодрама.

У головних ролях: Богдан Бенюк, Сімоне Коста та інші.

Тривалість: 1 год 40 хв

Про що

Історія молодого італійця Майка, який має українське коріння та їде в покинуте карпатське село, щоби розвіяти прах своєї матері. Тут живе його дід Михайло, колишній клоун на прізвисько Буба. Знайомство діда та онука супроводжується низкою карколомних подій, які назавжди єднають долі поколынь.

 

Читайте також



Схожі новини: