Скільки українців вважають, що варто обмежувати себе під час війни? Опитування

Переглядів: 344

1 грудня 2023 20:46

Скільки українців вважають, що варто обмежувати себе під час війни? Опитування фото

60% українців вважають, що під час війни потрібно суттєво себе обмежувати в розвагах і покупках.

За майже два роки від початку повномасштабного вторгнення ці показники не змінились. Про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Найчастіше щодо необхідності обмежень у розвагах висловлюються у західних областях. 

Жити повноцінним життям прагнуть 36% опитаних. Найчастіше цієї думки дотримуються мешканці Києва та деокупованих територій.

"За" покупки та розваги більше висловлюються молоді та забезпечені люди,  тоді як старше покоління та бідніші респонденти вважають доцільним обмежити свої бажання. 

Водночас варто зауважити, що кожен другий українець не будує ніяких планів наперед. За останній рік кількість громадян, які планували своє життя на тривалий термін, знизилась з 19% до 12%.

Довготривалим плануванням зазвичай займаються мешканці Києва, люди молодого та середнього віку, а також заможніші громадяни.

В опитуванні взяли участь 1000 повнолітніх українців з усіх областей, крім тимчасово окупованих територій. Дослідження проводили телефоном 22-23 листопада 2023 року. Вибірка учасників репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.  Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: