СБУ викрила чергового прихильника «руського миру», який сподівався на захоплення Запоріжжя

Переглядів: 332

27 листопада 2023 12:30

СБУ викрила чергового прихильника «руського миру», який сподівався на захоплення Запоріжжя фото

Прихильником рашизму виявився головний енергетик одного з промислових підприємств Запоріжжя

На власній сторінці у забороненій соціальній мережі чоловік поширював матеріали, в яких глорифікував російських окупантів та сподівався на захоплення Запоріжжя. Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, прихильником рашизму виявився головний енергетик одного з промислових підприємств Запоріжжя. Він публічно виправдовував збройну агресію рф проти України та «вболівав» за окупантів.

У своїх репостах та публікаціях,  прихильник загарбницької політики, схвалював проведення так званої «спецоперації» в Україні та  підтримував дії російських військових, виправдовував скоєні окупантами  злочини та закликав  підтримувати їх. Він також дискредитував органи влади і  ЗСУ та мріяв про «звільнення» усієї Запорізької області.

Публікації супроводжувались особистими коментарями, в яких він заперечував ракетні обстріли Запоріжжя російськими військами та глорифікував дії путінського режиму.

Під час проведення обшуків у його помешканні виявлено мобільний телефон, який він використовував для розповсюдження ворожої пропаганди.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України)  Кримінального кодексу України.

Блокування проросійської агітації здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 




Схожі новини: