ХАМАС подякував Путіну за підтримку і випустив громадянина РФ "на знак вдячності"

Переглядів: 370

26 листопада 2023 20:40

ХАМАС подякував Путіну за підтримку і випустив громадянина РФ на знак вдячності фото

Терористи ХАМАС випустили заручника-росіянина "на знак вдячності за позицію РФ на підтримку палестинської справи". Про це із посиланням на заяву ХАМАС повідомляють пропагандистські медіа країни-агресора.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

ТАСС цитує заяву Тахера ан-Нуну, преспредставника глави політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії, в якій йдеться, що ХАМАС звільняє заручника (російські медіа називають його "затриманим") з громадянством РФ у відповідь на зусилля Володимира Путіна і "на знак вдячності щодо російської позиції у підтримку палестинської справи", і що заручника передано Червоному Хресту.

Прізвище відпущеного заручника не називається. Медіа РФ стверджують, що у заручниках у ХАМАС перебувають дві громадянки РФ. Ізраїльські ЗМІ пишуть, що серед заручників ХАМАС у секторі Гази перебувають щонайменше четверо громадян РФ – Олена та Олександр Труфанови, Ірина Татті та Андрій Козлов.

24 листопада в рамках домовленості про призупинення операції ЦАХАЛ у секторі Гази терористи ХАМАС передали представникам місії Міжнародного комітету Червоного Хреста 13 ізраїльських заручників, серед яких чотири дитини, та 10 громадян Таїланду і громадянина Філіппін.

25 листопада ХАМАС випустив ще 13 ізраїльтян та чотирьох громадян Таїланду.

Сьогодні, 26 листопада, представникам Червоного Хреста ХАМАС передав 14 заручників-ізраїльтян, серед них дев'ятьох дітей. Крім того, терористи передали МКЧХ трьох громадян інших країн.

Укладена за посередництвом Катару угода передбачає звільнення терористами ХАМАС близько 50 цивільних заручників в обмін на жінок та неповнолітніх палестинців, які відбувають терміни ув'язнення в тюрмах Ізраїлю, а також багатоденну паузу у бойових діях.

Катар також виступав посередником у переговорах, внаслідок яких ХАМАС випустив 20 жовтня громадянок США Джудіт Тай Раанан та її дочку Наталі Раанан, а 23 жовтня – двох літніх ізраїльтянок Йохевед Ліфшиц та Нуріт Купер.




Схожі новини: