Майже щодня мелітопольці повідомляють про затримання мешканців окупованого міста

Переглядів: 490

20 листопада 2023 19:00

Майже щодня мелітопольці повідомляють про затримання мешканців окупованого міста фото

Кількість цивільних громадян, яких забирають у полон окупанти, постійно зростає

У міського голови Івана Федорова під час його прямого ефіру мелітопольці поцікавилися, чи ведуться перемовини щодо звільнення цивільних громадян, які знаходяться у ворожому полоні.

 - Звичайно, ведуться. Буквально декілька тижнів тому на базі центру при Головному управлінні розвідки був створений новий штаб, який займатиметься питаннями вивільнення з полону саме незаконно утримуваних цивільних. І сьогодні ця робота набирає нових обертів. Сподіваюся отримати результат, - зазначив Іван Федоров. - На жаль, говорити про це багато не можу.

За словами очільника Мелітополя, людей, яких забирають у полон окупанти, з кожним днем все більше і більше.

- Майже щодня ми отримуємо звістки від мелітопольців про те, що їхніх близьких, сусідів, знайомих ворог продовжує забирати у полон. Саме тому і постійно закликаю  виїжджати з окупованої території, - акцентував Іван Федоров.

Серед захоплених ворогом у полон - відома мелітопольська журналістка Ірина Левченко, яку окупанти затримали на вулиці разом з чоловіком Олександром 6 травня 2023. З того часу про долю Ірини відомостей немає. Як розповідала під час свого перебування у Запоріжжі перший секретар НСЖУ Ліна Кущ, окупанти не підтвержують перебування Ірини у полоні і з цієї причини її не можна подати у списки на обмін.  Статус Ірини - безвісти зникла.

Національна спілка журналістів України зверталася до міжнародних журналістських організацій з проханням допомогти звільнити Ірину Левченко та її чоловіка з полону, але результату це звернення не дало. НСЖУ також проводила різноманітні акції в підтримку затриманих окупантами журналістів. Але, на жаль, колеги продовжують перебувати в заручниках у росіян.

Матеріал підготовлений у рамках проєкту «Відбудуємо Мелітопольську громаду разом», який підтриманий грантом Української Асоціації Медіа Бізнесу.




Схожі новини: