Виростили з жолудя: у запорізькій школі висадили дуб-семіраміду

Переглядів: 376

19 листопада 2023 21:20

Виростили з жолудя: у запорізькій школі висадили дуб-семіраміду фото

У запорізьких школах у рамках екоакції висаджують дуби

В одному з навчальних закладів Дніпровського району висадили саджанець дуба. Його виростили з жолудя легендарного 700-літнього Запорізького дуба. Про це повідомляє сайт Запорізької міської ради.

"Захід відбувся в рамках ініціативи «Дуб-семіраміда — оберіг навчального закладу», яка проходить за підтримки міської влади та волонтерів. До екокції долучились вчителі закладу та батьки учнів. Саджанець посадили на клумбі біля дитячого майданчика. Щоб дерево росло здоровим, на нього повісили оберіг — символ вишиванки.

- По-перше, це дуже гарна акція для озеленення території нашого закладу. По-друге, це сприяє патріотичному та екологічному вихованню нашого підростаючого покоління. Ще це дерево, яке росте століттями, тому ми вважаємо, що це буде доречно, як наша традиція і це дерево-захист нашого освітнього закладу в ці буремні часи. Ми вшановуємо цією посадкою наших захисників, тому що дуб — це захисник, - зазначила виконуюча обов’язки директорки навчального закладу Ольга Пархоменко.

Разом із саджанцем освітяни законсервували капсулу з побажаннями на дубових листках. Її відкриють разом з учнями після перемоги. У закладі сподіваються, що дерево стане не лише окрасою школи, а й надійним захисником майбутніх поколінь", - говориться у повідомленні.

В тему

У Запоріжжі працівники Поліції охорони долучились до екоакції

Співробітники поліції охорони в рамках проведення екоакції висадили на території Запорізької гімназії № 2 імені Лесі Українки 7 дубів - семірамідів.

"Дуб-семіраміда  - один з античних семи чудес світ. Метою висадки рослин було створення оберегу навчального закладу саме руками поліцейських охорони – як символ безпечного середовища закладу освіти", - повідомило Управління поліції охорони в Запорізькій області.




Схожі новини: