Атака дронів: у Запоріжжі вибухова хвиля пошкодила гуртожитки і корпуси університету

Переглядів: 413

18 листопада 2023 23:00

Атака дронів: у Запоріжжі  вибухова хвиля пошкодила гуртожитки і корпуси  університету фото

Увечері  17 листопада росіяни скоїли черговий напад на мирне населення Запоріжжя.

Прифронтове місто атакували 8 дронів,  Половину захисники Запоріжжя приземлили, решта поцілила по різних об'єктах. 

Вибухова хвиля, зокрема,  пошкодила гуртожитки Національного університету «Запорізька політехніка».

"Найбільше постраждали приміщення гуртожитку №4, пошкоджено гуртожиток №5, корпуси університету №4, №5, №3 та приміщення приймальної комісії.

У наших гуртожитках наразі проживають студенти, а також їх родичі, які виїхали з окупованих територій. Багато родин з дітьми. Зараз головна мета — забезпечити їм придатні умови для проживання.

Наближається зима і попри всі виклики ми будемо намагатися дати можливість людям жити в теплому домі. Найкращий варіант — замінити пошкоджені вікна на сучасні металопластикові.

Університет звертається до всіх небайдужих з проханням про підтримку.

Допомогти ви можете за реквізитами, вказаними на сайті. Ми вдячні за кожну гривню. Разом вистоїмо! -  зазначається у повідомленні на фейсбук-сторінці вишу.

В тему

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляє відділ інформаційної політики Запорізької обласної прокуратури.

  • За даними слідства, 17 листопада 2023 року з 20:10 до 21:43 армія країни-агресора із застосуванням БПЛА типу «Shahed» здійснила цільове ураження об'єктів цивільної інфраструктури Запоріжжя.
  • Внаслідок атаки дронами зазнали руйнувань територія та споруди місцевих підприємств. Через вибухову хвилю пошкоджено будівлі гуртожитків запорізького вишу. За попередніми даними постраждалих немає.
  • Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

 




Схожі новини: