Есмінець Національно-визвольної армії Китаю імпульсами свого гідролокатора травмував водолазів військово-морських сил Австралії

Переглядів: 374

18 листопада 2023 19:25

Есмінець Національно-визвольної армії Китаю імпульсами свого гідролокатора травмував водолазів військово-морських сил Австралії фото

Есмінець Національно-визвольної армії Китаю імпульсами свого гідролокатора травмував водолазів військово-морських сил Австралії, хоча Канберра просила Пекін не наближатися до її військових. Про це повідомляє Bloomberg.

Міністр оборони Австралії Річард Марлз заявив, що водолази знімали сіті, що заплуталися навколо гвинтів есмінця HMAS Toowoomba ВМС Австралії.

Австралійський корабель діяв у межах операції Argos в економічній зоні Японії в рамках підтримки санкцій ООН проти Північної Кореї.

"Медичні обстеження, проведені після того, як водолази вийшли з води, показали, що вони отримали легкі травми, ймовірно, через вплив гідролокаційних імпульсів китайського есмінця", – наголосили в офісі Марлза, назвавши інцидент "небезпечною і непрофесійною поведінкою".




Схожі новини: