Виплати ВПО тепер призначаються на сімʼю

Переглядів: 405

17 листопада 2023 09:00

Виплати ВПО тепер призначаються на сімʼю фото

З 1 листопада змінено правила оформлення виплат внутрішньо переміщеним особам.

Ми продовжуємо публікувати відповіді на ваші запитання, які ви надсилаєте на нашу “гарячу лінію”

Одне із запитань надіслала пані Катерина:

“Я з дітьми виїхала вже давно, а мати тільки нещодавно до нас приїхала. Скажіть, будь ласка, я чула, що виплати ВПО тепер призначатимуться на всю сімʼю, а не окремо на людину. Як це зробити?”

Так, з 1 листопада дійсно були змінені правила оформлення виплат внутрішньо переміщеним особам. Тепер для оформлення виплат ВПО від сьогодні має звертатись одна особа від всієї сімʼї, а не кожен член родини окремо. Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Це стосується внутрішніх переселенців, які вперше звертаються за призначенням такої допомоги від держави. Зокрема, для оформлення виплат ВПО від сьогодні має звертатись одна особа від всієї сімʼї, а не кожен член родини окремо.

Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі:

  • 3 тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям;
  • 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішніх переселенців.

Відповідна допомога призначається на кожного члена сім’ї, відомості про якого включено до Єдиної інформаційної бази даних про ВПО.

Якщо ви маєте питання щодо таких виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію за коротким номером: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Нагадаємо, зі своїми питаннями, ви зможете звертатися на нашу “гарячу лінію” у Telegram - https://t.me/MVzaput

Матеріал підготовлений у рамках проєкту «Відбудуємо Мелітопольську громаду разом», який підтриманий грантом Української Асоціації Медіа Бізнесу.
 

 




Схожі новини: