Загинули на службі: що відомо про рятувальників, життя яких забрав ворожий удар по селищу Запорізького району

Переглядів: 333

15 листопада 2023 18:30

Загинули на службі: що відомо про рятувальників, життя яких забрав ворожий удар по селищу Запорізького району фото

При ліквідації наслідків ворожого ракетного удару у селищі Зарічне Запорізького району загинули рятувальники Віталій Накаряков та Сергій Дорогокупля.

«Невимовна втрата для запорізького гарнізону рятувальників. 15 листопада родина рятувальників Запорізької області осиротіла на двох молодих, завзятих та мужніх колег-вогнеборців, - говориться у повідомленні Головного управління ДСНС в Запорізькій області. - Черговий караул 1 пожежно-рятувального поста вирушив на ліквідацію наслідків ворожого обстрілу на цивільному об’єкті Запорізького району. Під час ліквідації наслідків обстрілу, яку виконував підрозділ ДСНС, російська армія завдала повторного удару.

У результаті цинічної атаки двоє рятувальників - Віталій Накаряков і Сергій Дорогокупля - загинули, ще троє вогнеборців отримали поранення.

Віталій Накаряков – старший пожежний-рятувальник 10-ДПРЧ, майстер-сержант служби цивільного захисту. Народився і жив в Енергодарі. Учасник антитерористичної операції на сході України. Нагороджений Нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації» навесні 2023 року.

Сергій Дорогокупля – пожежний-рятувальник 34-ДПРЧ, сержант служби цивільного захисту, який до окупації частини Запорізької області служив в пожежно-рятувальній частині смт Михайлівка Василівського району.

Після повномасштабного вторгнення рф рятувальники виїхали на підконтрольну територію, де продовжили службу в ДСНС у складі 1 Державного пожежно-рятувального поста.

Надійні товариші, вірні друзі та справжні професіонали пожежно-рятувальної справи.

Немає слів, які б передали увесь біль втрати, сум і скорботу, що відчуваємо зараз ми і родини загиблих рятувальників. У Віталія залишилися дружина і троє дітей, у Сергія – сестра та батьки.

Цю втрату неможливо осягнути і змиритися. Висловлюємо свої глибокі співчуття рідним і близьким. Вічна пам'ять побратимам, пошана і подяка за їх життєвий вибір професії, якому вони залишилися вірними до останньої хвилини.

Ми ніколи не забудемо подвиг наших колег, а ворогу – ніколи не пробачимо цей жахливий злочин. Вічна пам’ять вам, брати! Найскорішого одужання пораненим колегам-рятувальникам.

Віталію був 31 рік, Сергію – 34.

“Серед загиблих сьогодні вранці рятувальників є наш земляк Віталій Накаряков – старший пожежний-рятувальник 10-ДПРЧ, майстер-сержант служби цивільного захисту, - написав у телеграм-каналі Енергодарський міський голова Дмитро Орлов. - Проходив службу в пожежній частині міста Енергодар. Після початку повномасштабного вторгнення працював у Запоріжжі, рятував людей, допоки ворожий підступний обстріл не забрав його життя. Це болюча втрата для всіх нас. Пам’ятаємо мужніх героїв без зброї!

Вічна пам'ять  рятувальникам, які загинули на бойовому посту.

.Нагадаємо, що за аналогічних обставин, під час повторного ворожого ракетного удару 18 березня 2022 року загинув запорізький рятувальник Євген Донець.  Мужній надзвичайник нагороджений орденом "За мужність" 3-го ступеня

 




Схожі новини: