СБУ повідомила про підозру зрадникам, які воюють у складі окупаційних військ на Запорізькому напрямку

Переглядів: 264

15 листопада 2023 12:21

СБУ повідомила про підозру зрадникам, які воюють у складі окупаційних військ на Запорізькому напрямку фото

На підставі зібраних доказів слідчі української спецслужби повідомили фігурантам про підозру

Один з них - мешканець Маріуполя, у березні 2022 року, уклав контракт про проходження військової служби в зс рф та вступив  до лав 129 окремого стрілецького полку 1 армійського корпусу міністерства оборони «днр», де був призначений на посаду командира  стрілецької роти. 

Інший – мешканець Авдіївки, також, наприкінці березня 2022 року,  добровільно перейшов на бік ворога та приєднався до лав 1 окремої гвардійської мотострілкової Слов’янської бригади. Там він був призначений на посаду командира взводу. 

На тимчасово окупованій Донеччині,  «новобранці» отримали військове спорядження і зброю. Після чого,  вони пройшли «вишкіл» на одному з полігонів. Звідти, під керівництвом російських командирів, «вояки» були відправлені на Запорізький напрямок для військової служби у складі окупаційних військ. Про це повідомляє СБУ.

На своїх «посадах» вони приймають безпосередню та активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України, на території Запорізької області, забезпечують контрольно-пропускні функції та охорону блокпостів. Під їх керівництвом облаштовувались фортифікаційні споруди й додаткові вогневі точки рашистів. 

На підставі зібраних доказів слідчі української спецслужби повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. 

Розслідування проводять слідчі СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Схожі новини: