Перерваний урок: у Запорізькій області після сигналу повітряної тривоги навчальний процес повинен зупинятися

Переглядів: 488

12 листопада 2023 19:40

Перерваний урок: у Запорізькій області після сигналу повітряної тривоги навчальний процес повинен зупинятися фото

Керівники закладів загальної середньої освіти та департаменту освіти і науки ЗОВА отримали лист за підписом заступника міністра МОН Андрія Сташківа про безумовне переривання навчання під час повітряної тривоги.

«При організації освітнього процесу, незалежно від обраної форми (очної, дистанційної, змішаного режиму), у разі увімкнення сигналу «Повітряна тривога» або іншого сигналу оповіщення потрібно забезпечити безумовне переривання навчання. Учасники освітнього процесу повинні організовано прослідкувати до споруд цивільного захисту і перебувати там до скасування тривоги, за можливістю продовжувати навчання в укритті, — зазначається у листі.

Андрій Сташків підкреслює, що «питання безпеки учасників освітнього процесу має бути на першому місці при визначенні формату проведення навчальних занять у школі».

Нагадаємо, у вересні батьківська спільнота звернулася до міської влади з проханням не переривати навчальний процес під час повітряних тривог, оскільки у Запоріжжі вони з початком контрнаступу значно почастішали і можуть тривати годинами.

Рішення про формат навчання під час тривог мали приймати керівники учбових закладів після обговорення з батьківським загалом. І це питання останнім часом якось зникло з інформаційного простору.

Але заступник міністра однозначно дав зрозуміти, що під час тривог ніяких уроків не має бути.

Лист Міносвіти про “безумовне” переривання навчання у разі ввімкнення сигналу “Повітряна тривога” прокоментував під час традиційного щотижневого брифінгу начальник ЗОВА Юрій Малашко. Він підкреслив, що освітній процес в умовах воєнного стану повинен бути орієнтований, перш за все, на створення безпечних умов навчання.

- Ключовим у рішенні Ради оборони області, як і у листі Міністерства освіти і науки, є те, що учбовий процес в умовах воєнного стану повинен бути орієнтованим перш за все на створення безпечних умов навчання. Ми наголошували і наголошуємо, що кожна педагогічна рада має побудувати модель забезпечення доступу до освіти в дистанційній формі, з урахуванням всіх складових безпеки.

Підкреслюю, рішення щодо формату навчання ухвалює не Рада оборони чи ЗОДА, а саме педагогічні колективи. Враховуючи як думку батьківської спільноти, так і рекомендації Міносвіти. Головне наше завдання - збереження життя наших громадян, особливо дітей, - повідомив Юрій Малашко.

Він також додав, що з наступного року 20 учбових закладів регіону можуть перейти на змішану форму навчання.

- Питання безпеки учасників освітнього процесу - для нас найголовніше, - резюмував посадовець.




Схожі новини: