Труїв сусідів: у Запоріжжі на чоловіка, який палив листя на подвір'ї склали протокол

Переглядів: 402

10 листопада 2023 15:20

Труїв сусідів: у Запоріжжі на чоловіка, який палив листя на подвірї склали протокол фото

Запоріжцям нагадують про відповідальність за спалення опалого листя

Палії опалого листя навіть у такий туманний ранок вирішили труїти своїх сусідів. Чергового порушника виявлено під час вранішньої перевірки території приватного сектору Комунарського району міста. Про це повідомляє інспекція з благоустрою Запорізької міської ради. 

На чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП.

Як відомо, під час спалювання листя руйнується ґрунтовий покрив, знищується насіння та коріння рослин, згорають комахи, можуть постраждати звірі. Крім того з димом вивільняються шкідливі речовини, що можуть викликати онкологічні захворювання, ураження імунної системи, гормональні порушення тощо.

Відповідно до Наказу Держжитлокомунгоспу України від 17.05.2005 № 76, забороняється спалювання на території домоволодінь і в сміттєзбірниках всіх видів відходів, у тому числі і опале листя.

За недотримання вимог законодавства недобросовісним громадянам загрожує не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність. Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради. 

За спалювання сухої трави й листя передбачений штраф від 3 060 до 6 120 грн (для посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн).

Якщо спалювання відбувалося на території природно-заповідного фонду – 6 120 до 12 240 грн (для посадовців – від 21 420 до 30 600 грн).

За знищення чи пошкодження лісових масивів, зелених посадок навколо населених пунктів, вздовж залізниці – 90 тис. – 150 тис. грн.

 

 




Схожі новини: