Повертають до нормального життя: у Запоріжжі 75-річчя відсвяткувала головна лікарня області

Переглядів: 412

5 листопада 2023 23:35

Повертають до нормального життя: у Запоріжжі 75-річчя відсвяткувала головна лікарня області фото

4 листопада Запорізькій обласній клінічній лікарні виповнилося 75 років. Саме в цей день у 1948 році кардинально змінилася історія медицини області.

Святкова атмосфера в медичній установі почала панувати з понеділка. І щодня відчуття свята посилювалося.

⠀Гарна фотозона в холі, купа величезних кульок, креативні композиції у кожному відділенні, стильні вітальні листівки, святкові сіті-лайти, що висвітлюють роботу лікарні, фото та відеопрезентації, локація приємних відгуків – і усе це було лише частиною того, що підготовлено до ювілею.

Урочисті заходи стартували з малечі. У лікарні організували виставку дитячої творчості під назвою "Лікарня очима дітей". Участь у виставці взяли 53 дитини віком від 4-х до 14 років.

Діти/онуки співробітників ЗОКЛ відтворили роботу медичної структури у малюнках та поробках. Тут можна побачити й саму лікарню, і швидку допомогу, і різноманітні маніпуляції, і лікарів та пацієнтів. Й усе це в неймовірно цікавій та неординарній подачі.

У понеділок відбулося нагородження юних учасників. А точніше - їхніх батьків. Родзинкою привітання став фільм, який був знятий спеціально до ювілею і вперше продемонстрований у стінах лікарні. Так би мовити - відбулася прем'єра кіно, де головну роль грає команда лікарні.

Не забули про ветеранів. «Понад 40 років разом» - таку назву мало урочисте зібрання, що відбулося у стінах ЗОКЛ. Це був захід для тих, хто понад 40 років свого життя присвятив роботі в лікарні.

⠀В конференц-залі зібралося 39 професіоналів своєї справи. І усі вони дійсно занурилися у свято. Урочиста музика, світло софітів, приємні слова привітання, квіти та пам’ятні подарунки. А потім – колективне фото та купа вражень і емоцій.

Напередодні ювілейної дати з цієї нагоди у провідному медичному закладі Запорізької області відбулися урочистості, у яких взяли участь голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, голова Запорізької облради Олена Жук, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Вікторія Клименко, ректор Запорізького державного медико-фармацевтичного університету Юрій Колесник. Колектив привітав і директор КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня” Ігор Шишка.

Як повідомляє пресслужба ЗОКЛ, у холі головного корпусу панувала неймовірна атмосфера свята! Чарівні звуки скрипки, аромат квітів, щасливі посмішки та яскраві миті. А ще – високі відзнаки, ордена, медалі, дипломи й почесні грамоти, які вручали почесні гості.

Під час урочистого зібрання вітали іменинників: 75 років тому в день відкриття лікарні було засновано одразу 5 відділень - хірургії, неврології, урології, мікрохірургії ока та мікрохірургії ЛОР-органів. Тож їм була особлива увага.

Кращим працівникам гості вручили почесні грамоти, ордени, медалі та інші почесні відзнаки.

Фото: Запорізька обласна клінічна лікарня

 




Схожі новини: