Мешканець Запоріжжя незаконно зберігав вдома зброю

Переглядів: 437

2 листопада 2023 16:30

 Мешканець Запоріжжя незаконно зберігав вдома зброю  фото

Чоловік незаконно придбав три корпуси гранат і два запали до них типу УЗРГМ та незаконно зберігав їх в оселі

Слідчі відділення поліції № 2 Василівського райуправління під процесуальним керівництвом Василівської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду кримінальне провадження відносно 34-річного жителя Запоріжжя, обвинуваченого у придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

За даними слідства, чоловік навесні 2023 року незаконно придбав три корпуси гранат і два запали до них типу УЗРГМ та незаконно зберігав їх в оселі, де 24 червня під час проведення санкціонованого обшуку їх виявили та вилучили працівники поліції.

Крім того, фігурант незаконно придбав вогнепальну зброєю – пістолет та патрони, а згодом продав їх за п’ять тисяч гривень.

Слідчі та оперативники Василівського РУП разом із співробітниками УСБУ в Запорізькій області встановили особу покупця та вилучили із незаконного обігу пістолет і 8 набоїв до нього.

Вилучене направлено на експертизу до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Згідно з висновком, вилучені речові докази - це дві гранати Ф-1, граната РГД-5, два запали до них типу УЗРГМ та короткоствольна вогнепальна стрілецька зброя, виготовлена шляхом саморобної переробки стартового пістолету «CARRERA».

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

31 жовтня обвинувальний акт відносно зловмисника скеровано на розгляд суду.




Схожі новини: