У Запоріжжі станом на жовтень залишається понад 157 тисяч вимушених переселенців

Переглядів: 334

2 листопада 2023 14:40

У Запоріжжі станом на жовтень залишається понад 157 тисяч вимушених переселенців фото

У Запоріжжя залишається 157 775 вимушено переміщених осіб 

Вагомим викликом для фахівців соціального захисту міста стала підтримка вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій, територій на яких ведуться чи велися активні бойові дії. Станом на жовтень прийняли рішення залишитися в Запоріжжі - 157 775 ВПО. Про це повідомляє Запорізька міська рада. 

Соціальний захист взяв функцію розрахунку компенсації громадянам за розміщення внутрішньо переміщених осіб та передачу розрахунків на вищий рівень для планування фінансування. В Запоріжжі понад 3 тисячі осіб оформили компенсацію за розміщення ВПО. 80 людей з інвалідністю та людей похилого віку отримали направлення до спеціалізованих санаторіїв у Трускавці і Миргороді.

Воєнний стан вніс корективи в необхідність офіційного оформлення догляду родичами за особами, які не здатні самі себе обслуговувати за медичними показниками. Кількість звернень щодо визначення права на отримання компенсацій фізичній особі за надання соціальних послуг збільшилася втричі у порівняні з 2021 роком.

Все це додаткове навантаження наразі виконує структурний підрозділ департаменту – управління соціальної підтримки населення, для якого важливим залишається і якісне та повноцінне виконання функцій державного рівня, які були покладені до вторгнення рф, зокрема: прийом документів, призначення та виплата всіх видів державних соціальних допомог, виплат та компенсацій, прийом документів на забезпечення засобами реабілітації, видача посвідчень, прийняття рішень щодо надання соціальних послуг, санаторно-курортне забезпечення тощо.




Схожі новини: