Новий iMac та три MacBook Pro на нових потужних чипах – що показала Apple на презентації

Переглядів: 383

2 листопада 2023 14:20

Новий iMac та три MacBook Pro на нових потужних чипах – що показала Apple на презентації фото

Apple представила нову серію чипів M3 та декілька пристроїв, які на ньому працюють

Apple представила нову серію потужних чипів M3 та декілька пристроїв, які на ньому працюють. На заході Scary Fast Apple анонсувала оновлений iMac та ноутбуки MacBook Pro.

Потужніша лінійка чипів M3

Як і очікувалося, чипи M3 від Apple опинилися в центрі уваги під час цьогорічного заходу. Нова лінійка включає в себе чипи M3, M3 Pro та M3 Max, які, за словами Apple, є першими чипами для персональних комп'ютерів, виготовленими за більш ефективним 3-нанометровим технологічним процесом.

Окрім "швидшого та ефективнішого процесора", тріо чипів оснащено оновленим графічним процесором, який підтримує трасування променів, затінення сітки та динамічне кешування – функцію, яка оптимізує обсяг пам'яті, що використовується пристроєм під час виконання завдань.

Чипи Apple M3 пропонують до 128 ГБ об'єднаної пам'яті, а найпотужніший чип M3 Max має до 92 мільярдів транзисторів, 40-ядерний графічний і 16-ядерний центральний процесори.

Оновлений 24-дюймовий iMac з чипом M3

За словами Apple новий 24-дюймовий iMac з чипом M3, який має вдвічі вищу продуктивність, ніж його попередник, оснащений чипом M1. Разом з новим чипом оновлений iMac оснащено дисплеєм Retina з роздільною здатністю 4,5K і більш ніж 1 мільярдом кольорів, підтримкою Wi-Fi 6E та вебкамерою з роздільною здатністю 1080p.

iMac також пропонує до 24 ГБ оперативної пам'яті і доступний у семи кольорах: зеленому, жовтому, помаранчевому, рожевому, фіолетовому, синьому та сріблястому. До iMac також можна придбати аксесуари, підібрані за кольором, але вони, як і раніше, мають роз'єми Lightning.

24-дюймовий iMac з восьмиядерним процесором коштує $1299, з 10-ядерним – $1499. Попереднє замовлення доступне з моменту анонсу, а в продаж він надійде 7 листопада.

14- і 16-дюймові MacBook Pro отримали приріст потужності M3

iMac – не єдиний пристрій, який отримав оновлення на базі M3. Apple також анонсувала нову пару 14- та 16-дюймових моделей MacBook Pro з чипом M3 Pro або більш потужним M3 Max.

Обидва ноутбуки оснащені дисплеєм Mini LED, камерою з роздільною здатністю 1080p, аудіосистемою з шістьма динаміками, 22 годинами автономної роботи та до 128 ГБ оперативної пам'яті. Вони також доступні в космічному чорному кольорі з новим покриттям, яке має допомогти зменшити кількість відбитків пальців, а також у сріблястому варіанті.

Ціна 14-дюймового MacBook Pro з чипом M3 Pro стартує від $1 999, а 16-дюймової моделі M3 Pro – від $2 499. Дати передзамовлень і продажів ідентичні до iMac.

MacBook Pro початкового рівня без сенсорної панелі

Разом з MacBook Pro, оснащеними процесорами M3 Pro і M3 Max, Apple випускає дешевший 14-дюймовий MacBook Pro з базовим чипом M3 за ціною від $1 599. Пристрій замінює 13-дюймовий MacBook Pro з чипом M2, який Apple випустила минулого року, і пропонує на 60% вищу продуктивність.

Модель з Touch Bar знімається з виробництва, а це означає, що відтепер у пристрою будуть лише фізичні клавіші. Однак у цієї моделі початкового рівня є деякі недоліки: вона має лише 8 ГБ оперативної пам'яті й доступна тільки у сріблястому та космічному сірому кольорах – чорний колір є ексклюзивним для старших моделей MacBook Pro. 

Джерело: Ліга

 




Схожі новини: