У запорізькій лікарні від роботи відсторонили керівників відділень, пацієнти яких купували ліки власним коштом

Переглядів: 393

2 листопада 2023 12:45

У запорізькій лікарні від роботи відсторонили керівників відділень, пацієнти яких купували ліки власним коштом фото

В Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міської ради відсторонені завідувачі двох відділень.

За підсумками моніторингового візиту першого заступника міністра охорони здоров’я Сергія Дуброва до медзакладів Запорізької області вже прийнято ряд управлінських рішень. Завідувачів двох відділень Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міської ради відсторонено на час службового розслідування. Мова про завідувачів відділення ранньої реабілітації, а також ортопедо-травматологічного відділення. Про це повідомляється на сайті МОЗ

Нагадаємо, у КНП «Запорізька міська клінічна лікарня № 5», спілкуючись з пацієнтами, представники МОЗ зʼясували, що лікарі часто змушують пацієнтів самостійно купувати препарати, в тому числі ті, у яких відсутня доказова база щодо ефективності застосування, так звані «фуфломіцини». 

«НСЗУ повністю покриває медзакладам вартість лікування та реабілітації пацієнтів. Сюди входить не лише перебування у стаціонарі, а й усі лікарські засоби, які використовуються. Якщо у лікарні немає ліків для надання медичної допомоги, то вони не ефективно використовують кошти, які платить НСЗУ. І це злочин. Жоден пацієнт лікарні, незалежно від причини звернення, не має купувати ліки самостійно. У таких ситуаціях необхідно звертатись на гарячу лінію НСЗУ або до головного лікаря», – зазначив Сергій Дубров.

Наразі ініційовані службові перевірки у двох відділеннях. На час проведення перевірок їх завідувачі відсторонені.  Водночас керівництво медзакладу має повернути пацієнтам кошти, які ті витратили на закупівлю препаратів, що мають покриватися державою. Також пацієнтам буде повернено кошти за придбані препарати без доказової ефективності. 

Нагадаємо, що всі витрати, повʼязані з лікуванням пацієнта в стаціонарних умовах, повністю покриваються пакетами Програми медичних гарантій. НСЗУ перераховує медзакладам кошти за кожного пролікованого пацієнта. 




Схожі новини: