Лідер ХАМАС: Сховища для цивільних у секторі Газа мала побудувати ООН

Переглядів: 296

1 листопада 2023 13:40

Лідер ХАМАС: Сховища для цивільних у секторі Газа мала побудувати ООН фото

Один із засновників терористичного угруповання ХАМАС Муса Абу Марзук заявив в інтерв'ю російському пропагандистському каналу Russia Today, що безпекою цивільних у секторі Газа має займатися ООН, а не ХАМАС, який з 2007 року повністю контролює територію сектору.

Мазрука, який вважається ідеологом ХАМАС і є заступником голови політбюро цієї терористичної організації, запитали, чому ХАМАС побудував у секторі Газа велику мережу підземних комунікацій, але не займався підготовкою сховищ для цивільного населення.

Лідер "Хамас" у відповідь заявив, що тунелі потрібні для захисту терористів від ударів Ізраїлю, а безпека цивільного населення сектору Газа є відповідальністю ООН.

"Ми побудували тунелі, бо у нас не було іншого способу захиститися від знищення... У тунелях ми воюємо. Разом з тим усі знають, що 75% населення сектору Газа – біженці, тому обов'язок їх захищати лежить на Організації Об'єднаних Націй. Згідно з Женевськими конвенціями забезпечення потреб цивільного населення на окупованих територіях є обов'язком окупантів", – сказав Мазрук.

У серпні 2005 року Ізраїль повністю вивів свої війська із сектора Газа в рамках "Плану одностороннього розмежування", було також ліквідовано всі ізраїльські поселення на території сектору.

У липні 2007 року терористичне угруповання ХАМАС взяло під повний контроль державні установи й сили безпеки Палестинської національної автономії в секторі Газа та зберігає цей контроль досі.

Муса Абу Марзук розпочав політичну кар'єру у 1986 році в організації "Брати-мусульмани". 1989 року увійшов до керівництва ХАМАС, у 1992-1995 роках був головою політбюро терористичного угруповання, зараз є заступником її лідера. Брав участь в обміні ізраїльського військовослужбовця Гілада Шаліта на сотні палестинських ув'язнених у 2009 році. Неодноразово приїжджав до Москви та був прийнятий в МЗС Росії у складі "офіційних делегацій" ХАМАС.

Джерело: Ліга 




Схожі новини: