За добу шахраї ошукали 18 запоріжців

Переглядів: 413

31 жовтня 2023 20:35

За добу шахраї ошукали 18 запоріжців  фото

Минулої доби до правоохоронців звернулись 18 громадян із повідомленнями про шахрайські дії невідомих. Сума збитків, завданих громадянам лише у трьох випадках шахрайських дій становить близько 80 тисяч гривень.

За інформацією Нацполіції, до правоохоронців звернулася 39-річна громадянка та розповіла, що в «Телеграмі» вона отримала повідомлення від знайомої з проханням дати гроші в борг. Заявниця через мобільний додаток одного з банків перерахувала близько 20 тисяч гривень на вказаний рахунок. Лише потім дізналась, шо смс надійшло зі зламаної сторінки.

У цей же день до Запорізького РУП звернувся громадянин, який теж став жертвою шахраїв. На мобільний телефон його знайомого зателефонував чоловік, який представився племінником та попросив надати гроші в борг. У цей час заявник знаходився поруч та запропонував надати допомогу. Не перевіряючи інформацію, зі своєї банківської картки чоловік перерахував понад 50 тисяч гривень на вказані зловмисником рахунки. Згодом чоловіки зрозуміли, що їх ошукали.

Ще в пастку шахраїв потрапив ще один чоловік, який у «Facebook» побачив оголошення про виплату грошової допомоги від одного з банків. Він перейшов за вказаним посиланням, ввів свої особисті дані, реквізити банківської картки та дані онлайн-банкінгу. Після чого з його рахунку зникли майже 8 тисяч гривень.

За фактами злочинів, передбачених ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальні провадження. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів.




Схожі новини: