Розкрадала гуманітарну допомогу: СБУ повідомила про підозру «старості села Новоуспенівка»

Переглядів: 319

31 жовтня 2023 16:30

Розкрадала гуманітарну допомогу: СБУ повідомила про підозру «старості села Новоуспенівка» фото

Співробітники Служби безпеки України встановили і зібрали доказову базу відносно ще одної колаборантки, яка допомагає країні-агресору встановлювати та підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Зокрема, слідчі СБУ повідомили про підозру мешканці с. Новоуспенівка, яка з початком російської агресії схвалювала дії окупантів та усіляко їм сприяла. За це її було призначено на посаду «старости села Новоуспенівка».

Перебуваючи на посаді, вона, на виконання вказівки окупаційної влади, організувала та забезпечила процес примусової паспортизації мешканців Новоуспенівської територіальної громади.

Також, встановлено, що у вересні 2022 року, діючи на виконання вказівок окупаційної влади та за підтримки збройних формувань рф, зрадниця особисто провела комплекс заходів для підготовки та організації проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях.

У жовтні 2022 року, вона була звинувачена у розкраданні гуманітарної допомоги та усунута з посади.

Однак, у вересні 2023 року, вона була обрана депутатом Веселевської окружної ради депутатів 1 скликання від партії «справедлива росія – патріоти за правду».

На підставі зібраних доказів слідчі УСБУ в Запорізькій області повідомили зрадниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Заходи із документування злочинної діяльності здійснювало Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Джерело: УСБУ в Запорізькій області

 

 

 




Схожі новини: