У Запорізькій області оголосили про підозру співробітникам окупаційної “службы безопасности”

Переглядів: 347

27 жовтня 2023 14:41

У Запорізькій області оголосили про підозру співробітникам окупаційної “службы безопасности” фото

Служба безпеки України в Запорізькій області викрила 3 колаборантів, які працюють в окупаційній «государственной службе безопасности Запорожской области». 

Діяльність так званого правоохоронного органу спрямована на встановлення та нав`язування мешканцям території Запорізької області політичного режиму російської федерації, відокремлення Запорізької області, як окремої адміністративно-територіальної одиниці від суверенної держави Україна та передачу її під юрисдикцію держави-агресора.

Сформовано цей орган переважно з колишніх співробітників органів МВС, які зрадили присязі народу України або були звільнені за службовою невідповідністю. Про це повідомляє СБУ в Запорізькій області. 

Так, одним з керівників псевдооргану окупанти призначили колишнього співробітника органів МВС.

До 2014 року він працював оперуповноваженим у відділі внутрішньої безпеки м. Севастополь ДВБ МВС України. Після звільнення працював на різних підприємствах АР Крим в економічній безпеці.  

У липні 2022 року колаборант прибув до Мелітополя. Враховуючи досвід роботи у правоохоронному органі, агресори призначили його начальником відділу економічної безпеки у незаконному правоохоронному органі 

На своїй «посаді» чоловік виконує завдання кремля щодо придушення руху опору та проведення масових репресій проти мирних мешканців тимчасово окупованих територій. Також, він проводить активні заходи з пошуку учасників підпілля, партизанського руху та проукраїнськи налаштованих громадян, яких потім викрадають представники країни-агресора.

Також, він займався депортацією українських громадян з тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Крім цього, він примушує підприємців перереєстровувати бізнес за законодавством країни – агресора та сплачувати податки в бюджет рф.

На підставі зібраних доказів, слідчими УСБУ в Запорізькій області фігуранту та двом його підлеглим заочно повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.




Схожі новини: