В оборонному комітеті Ради пояснили, від чого буде залежати зменшення віку призовників

Переглядів: 393

26 жовтня 2023 18:20

В оборонному комітеті Ради пояснили, від чого буде залежати зменшення віку призовників фото

Подальші плани щодо зменшення віку призовників будуть залежати від запитів військового керівництва та характеру бойових дій.

Член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в інтерв’ю "Українській правді".

Пряма мова: "Для початку треба дочекатися, щоб ті зміни (зменшення призовного віку до 25 років – УП), які ми вже ухвалили, набули чинності. Поки що навіть це не зсунулося. 

Якщо це відбудеться, військові зможуть порахувати, який плюс вони реально отримають до мобілізаційного ресурсу, і варто чи не варто зменшувати далі вікову планку".

Деталі: За словами Рахманіна, потреба у таких призовниках випливає з двох причин: окремі види бойових дій вимагають більш молодих воїнів, як і технологічний прогрес нинішньої війни. 

Передісторія:

Наприкінці травня Верховна Рада зменшила граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку. Утім, президент досі так і не підписав цей закон, а, отже, зміни досі не набули чинності. 

На початку жовтня колишній британський міністр оборони Бен Воллес закликав українську владу змінити підхід до мобілізації: "Середній вік бійців на фронті – понад 40 років. Я розумію бажання президента Зеленського зберегти молодь на майбутнє, але факт: Росія нишком мобілізує всю країну… Тому, можливо, настав час переоцінити масштаби мобілізації України, як це зробила Британія у 1939 і 1941 роках".




Схожі новини: