З вихователів у гауляйтери: очільник псевдооргану влади у Мелітопольському районі заочно засуджений до 15 років ув’язнення

Переглядів: 483

26 жовтня 2023 12:00

З вихователів у гауляйтери: очільник псевдооргану влади у Мелітопольському районі заочно засуджений до  15 років  ув’язнення фото

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини ще одного поплічника ворога, який пішов на співпрацю з рф під час окупації частини районів Запорізької області.

Подробиц повідомив пресцентр УСБУ в Запорізькій області.

"Зловмисник очолив псевдоорган окупаційної адміністрації та передавав агресору дані українських патріотів, що боронять країну від російської навали.

За його «наводкою», рашисти організовували незаконні викрадення людей та обшуки у «незгідних» з окупаційним режимом.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми із конфіскацією майна.

Як встановило слідство, зловмисником виявився 52-річний мешканець Мелітопольського району Запорізької області, який до початку повномасштабного вторгнення працював вихователем місцевої школи-інтерната.

Під час окупації частини Запорізької області добровільно пішов на співпрацю із ворогом, збирав і передавав російським спецслужбам відомості про осіб, які чинять активний спротив ворогу.

За що був відзначений окупаційною владою та отримав пропозицію зайняти посаду т.зв. «голови Терпіннівської ОТГ Мелітопольського району». Де і продовжив «зливати» дані місцевих мешканців з числа військових ЗСУ та учасників АТО, осіб які вели «партизанську» боротьбу з окупантами.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій та Вінницькій областях за процесуального керівництва обласної прокуратури", - говориться у повідомленні.




Схожі новини: