США створюють коаліцію, щоб перекрити фінансування ХАМАС

Переглядів: 348

25 жовтня 2023 14:40

США створюють коаліцію, щоб перекрити фінансування ХАМАС фото

США мають намір створити міжнародну коаліцію для спільних зусиль проти міжнародного фінансування терористичної організації ХАМАС. Про це повідомляє Deutsche Welle.

24 жовтня заступник міністра фінансів США Воллі Адеймо заявив, що на цьому тижні він вирушить до Європи "обговорити з союзниками та партнерами координацію зусиль, щоб завдати удару по мережі фінансування ХАМАС".

За його словами, до цієї коаліції слід приєднати країни не лише регіону, а й усього світу.

США вже ввели цілу низку санкцій проти ХАМАС, проте терористам вдається оминати обмеження за допомогою криптовалют та нових спонсорів.

Адеймо також заявив, що проти ХАМАС слід застосовувати ті ж самі стратегії, які використовувалися для боротьби з Ісламською державою та іншими терористичними угрупованнями.

ХАМАС визнаний терористичним угрупованням у США та Євросоюзі, проте користується підтримкою Ірану та Росії.

7 жовтня під час вторгнення терористів ХАМАС із контрольованого ними сектору Гази в південні райони Ізраїлю загинули понад 1400 осіб, були захоплені та вивезені до Гази як заручники понад 200 осіб, у тому числі немовлята, діти, жінки та люди похилого віку.

8 жовтня уряд Ізраїлю офіційно оголосив про стан війни з ХАМАС. Наступного дня ЦАХАЛ розпочав повну блокаду сектору Гази.

Джерело: Ліга




Схожі новини: