Кібератака на суд у Гаазі: МКС заявив про спробу шпигунства для підриву мандата суду

Переглядів: 356

22 жовтня 2023 16:06

Кібератака на суд у Гаазі: МКС заявив про спробу шпигунства для підриву мандата суду фото

Вереснева кібератака на інформресурси Міжнародного кримінального суду в Гаазі була спробою шпигунства для підриву мандата суду з розслідування військових злочинів. Про це йдеться у заяві МКС.

У заяві говориться, що "наявні на даний момент докази вказують на цілеспрямовану та витончену атаку з метою шпигунства. Таким чином, напад можна витлумачити як серйозну спробу підірвати мандат Суду".

Суд не має у своєму розпорядженні свідчень, що хакерам вдалося отримати доступ до закритої інформації та особистих даних учасників судових процесів, проте вже "зробив і продовжуватиме робити всі необхідні кроки для запобігання будь-якій компрометації даних, що належать окремим особам, організаціям і державам".

"Якщо будуть виявлені докази, що конкретні дані, передані Суду, були скомпрометовані, Суд негайно і безпосередньо зв'яжеться з постраждалими", – сказано в заяві. 

Суд також не може підтвердити, хто саме несе відповідальність за атаку. Правоохоронні структури Нідерландів проводять кримінальне розслідування спроби злому.

У заяві особливо зазначено, що "слід очікувати запуск кампаній з дезінформації, спрямованих проти МКС та його посадових осіб, з метою заплямувати імідж МКС та підірвати легітимність його діяльності".

За інформацією Reuters, прокурори МКС займаються розслідуваннями в рамках 17 можливих воєнних злочинів, зокрема в Україні, Уганді, Венесуелі, Афганістані та на палестинських територіях.

Про кібератаку на ресурси МКС повідомлялося 19 вересня. Атака перервала роботу суду на кілька днів.




Схожі новини: