«Вашу карту заблоковано»: псевдобанкіри ошукали запоріжців на 189 тисяч гривень

Переглядів: 377

19 жовтня 2023 21:12

«Вашу карту заблоковано»: псевдобанкіри ошукали запоріжців на 189 тисяч гривень фото

Продовжують діяти телефонні шахраї, які діють за найпоширенішими схемами: «Вашу карту заблоковано», «з вашого рахунку здійснюється підозріла транзакція», «ми здійснюємо перевірку клієнтів», «нові правила під час воєнного стану». Таким чином вони отримують доступ до банківських карт громадян.

За інформацією Нацполіції, до правоохоронців звернулася 60-річна мешканка Вознесенівського району, яка повідомила, що невідомі заволоділи грошима з її картки.

Пенсіонерці зателефонували нібито працівник банку, який повідомив, що її картка заблокована та необхідно пройти верифікацію. Після того, як заявниця назвала код, який надійшов у смс-повідомленнях, з її рахунку зникли 18 900 гривень.

Того ж дня про зникнення своїх заощаджень у сумі 4700 доларів дізнався і мешканець Вільнянська. Чоловік довірився псевдобанкіру й виконав під його керівництвом низку підтверджень зі свого мобільного телефона.

У межах кримінальних проваджень, відкритих за ознаками злочинів, передбачених ст. 190 (Шахрайство) КК України, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів.




Схожі новини: