Що робити з зеленими помідорами: рецепт на зиму, який обожнюють господині

Переглядів: 465

18 жовтня 2023 15:30

Що робити з зеленими помідорами: рецепт на зиму, який обожнюють господині фото

Простий рецепт консервованих зелених помідорів 

Для деяких господинь приготування консервації є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. Пропонуємо рецепт пікантних зелених помідорів з часником. 

Інгредієнти на 2 банки по 0,5 та 0,75 л: зелені помідори (1 кг), часник (6 зубчиків), кріп (за смаком), перець горошком (10 шт.), лавровий лист (2 шт.).

Інгредієнти для маринаду: вода (0,5 л), цукор (2 ст. л.), сіль (1 ст. л.), оцет (1 ст. л.).

Приготування:

Зелені помідори ретельно промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки.

Часник очищаємо та поділяємо на зубчики.

Банки промиваємо у воді та витираємо насухо – стерилізувати їх не потрібно. На дно кожної банки викладаємо по 3 зубчики часнику, гілочку кропу, перець горошком та лавровий лист. Потім щільним шаром викладаємо нарізані помідори.

Потім готуємо маринад: у велику каструлю виливаємо воду, висипаємо в неї сіль, цукор і виливаємо оцет. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Киплячим маринадом заливаємо банки з помідорами та накриваємо металевими кришками, але не закочуємо.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки із зеленими помідорами, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки із моменту закипання води 7 хвилин.

Акуратно виймаємо банки з маринованими помідорами та закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і обгортаємо пледом або ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо у підвал чи льох до зими.

Джерело: Апостроф 




Схожі новини: