Існує загроза обвалу: як виглядає будинок у Запоріжжі, в який вночі влучила ракета

Переглядів: 397

18 жовтня 2023 13:50

Існує загроза обвалу: як виглядає будинок у Запоріжжі, в який вночі влучила ракета фото

У багатоповерхівці на проспекті Соборному, в яку серед ночі влучили росіяни, зруйнувані квартири  з 5 по 3 поверхи. П’ятиповерхівка є архітектурною пам’яткою Запоріжжя, вона знаходиться у історичній зоні Старого Олександрівська.

«За попередньою інформацією, загинуло двоє людей, троє травмовані, ще 5 перебувають в лікарнях, їх стан стабільний. Троє людей можуть бути під завалами. Серед зниклих безвісти - 2002 року народження», — розповів начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко. - Попередньо, вночі Запоріжжя обстріляли з С-300. Така балістика долітає з місця запуску до міста за час від 32 до 42 секунд.

Загалом було шість прильотів ракет. Куди було три зранку було вже відомо, а місця прильотів ще трьох ракет відповідні служби з’ясовували.

Рятувальники разом із правоохоронцями та волонтерами врятували у зруйнованому будинку чоловіка та передали медикам. Ще 50 мешканців евакуювали.

Мешканці квартир повертаються, щоб забрати свої речі. Утім, поки розбирають завали, їх в середину не пускають.

Марина разом з чоловіком мала квартиру на п'ятому поверсі - як раз там, куди влучила російська ракета. Подружжя врятувалося дивом - цієї ночі воно не ночувало вдома.

Дивлячись на понівечений будинок, жінка не може стримати сліз.

"Я мешкаю в цьому будинку на 5 поверсі, якраз там, куди влучила ракета. Однієї кімнати взагалі немає, добре що цю ніч ми не ночували вдома. Я і мій чоловік, ми тільки приїхали. Сусідка подзвонила, сказала що така біда сталася.

Дуже шкода тих людей, що загинули, постраждалі дуже молоді люди. Ми сусіди, ми всі гарно спілкувалися. Це дуже страшно.

Поруч мешкала молода пара, вони недавно оженилися, хлопець із дівчиною, жили тут, з його батьками. Маму забрали в лікарню, а тато намагався реанімувати сам свого сина, але не зміг", - розповіла Марина.журналістам телеграм-каналу "Січемо".

За словами речниці ГУ ДСНС у Запорізькій області Юлії Баришевої, роботи в середині будинку були припинені через загрозу обвалу. Після того, як рятувальники знімуть нависаючі конструкції, роботи продовжаться, надзвичайники будуть шукати людей.

Після завершення рятувально-пошукових робіт будинок буде законсервовано, а згодом – відновлено.

Як ми повідомляли, внаслідок ракетної атаки ворога пошкоджень зазнав Свято-Покровський кафедральний собор. Фасад побитий уламками, повилітало скло, пошкоджено начиння – центральне кадило, підсвічники.

Також зазнали пошкоджень і житлові будинки, розташовані поруч з місцем прильоту ворожої ракети — у них повилітали вікна.

Для проведення слідчих дій поліція перекрила рух транспорту по проспекту Соборному. Рух проспектом Соборним, за повідомленням Управління патрульної поліції в Запорізькій області, перекрито від перехрестя з вулицею Дніпровською до перехрестя з вулицею Поштовою. Об'їзд вказаної ділянки здійснюється Прибережною автомагістраллю та вулицею Святого Миколая.

Рух вулицею Тургенєва,Троїцькій та Дніпровській дозволяється без заїзду на проспект Соборний.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 18 жовтня 2023 року близько 01:30 ночі російські окупаційні війська завдали шість ракетних ударів по різним районам Запоріжжя.

Фото: В'ячеслав  Твердохліб, "Суспільне" і  телеграм-канали




Схожі новини: