Що приготувати на вечерю на сковороді і в духовці: ТОП-5 варіантів на швидку руку

Переглядів: 425

17 жовтня 2023 16:38

Що приготувати на вечерю на сковороді і в духовці: ТОП-5 варіантів на швидку руку фото

Готувати вечерю чоловікові і дітям треба кожен день, а сил і часу вистачає на це далеко не завжди. До того ж ціни на продукти стрімко зростають, тому хочеться нагодувати близьких і смачно, і не недорого. 

Запіканка з картоплі і фаршу

Для приготування страви вам знадобляться:

Картопля - 700 г.

Фарш свинячо-яловичий - 400 г.

Сир твердий - 80 г.

Цибуля зелена - 3-4 шт. (за смаком).

Яйця - 1-2 шт.

Сметана (за бажанням) - 1-2 ст. л.

Сіль - за смаком.

Перець чорний мелений - за смаком.

Олія рослинна або вершкове масло - для змазування форми.

Картоплю очистити, вимити, натерти на тертці, рідину, що залишилася, віджати. Половину із загальної кількості картоплі викласти у форму для запікання, змащену маслом (олією). Зверху повинен бути шар м'ясного фаршу, сіль і перець. Далі - посипати фарш подрібненою зеленою цибулею і натерти сир на тертці.

Змішати тертий сир з другою половиною картоплі, додати яйце, посолити, поперчити, перемішати. Якщо хочете, щоб блюдо в результаті вийшло ще більш соковитим і м'яким - додайте сметану. Викладіть картопляно-сирну масу в форму для запікання останнім шаром, розрівняйте ложкою. Готувати запіканку в духовці потрібно 1 годину при 180°C.

Картопля з сосисками і помідорами

Для приготування вам знадобляться:

Картопля (дрібна) - 5 шт.

Сосиски - 4 шт.

Помідори - 2 шт.

Сир твердий - 90 г.

Майонез - 100 г.

Часник - 1 зубчик.

Паприка мелена - 0,5 ч. л.

Сіль - 0,75 ч. л.

Перець чорний мелений - щіпка ( за смаком)

Олія соняшникова - для змазування форми

Кріп свіжий 

Очистити картоплю, вимити, нарізати кубиками, те ж саме зробити з помідорами. Сосиски нарізати кружечками. З'єднати всі три інгредієнта в глибокій мисці, додати майонез, сіль, перець, паприку і подрібнений часник, перемішати. Форму для запікання змастити олією, перекласти в неї картоплю з помідорами і сосисками. Запікати блюдо 40 хвилин при 190°C. По закінченні цього часу дістати форму з духовки, посипати блюдо тертим сиром, запікати ще 10 хвилин. При подачі прикрасити кропом.

Печеня з картоплею

Для приготування вам знадобляться:

Картопля - 1 кг.

Свинина (ошийок) - 800 г.

Цибуля - 2 шт.

Морква - 1 шт.

Часник - 2-3 зубчики.

Лист лавровий - 1 шт.

Перець горошком (суміш).

Паприка мелена - 1 ч. л.

Сіль - за смаком.

Кріп свіжий.

М'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками, нарізати шматочками середнього розміру. У сковорідці з товстим дном розігріти олію, викласти свинину, смажити на сильному вогні, помішуючи. Цибулю нарізати кубиками, моркву - напівкружечками, додати овочі до м'яса. Готувати під кришкою до прозорості цибулі, а потім додати до страви картоплю, нарізану кубиками. Посолити, поперчити, додати спеції, зменшити температуру до мінімальної, залити інгредієнти водою і тушкувати 25-30 хвилин. Перемішати, знову посолити, додати часник, пропущений через прес. Залити печеню 3-4 ополониками окропу, додати 0.5 ч.л солі, готувати 5 хвилин на середньому вогні.

Що приготувати з курячого філе на вечерю - варіанти

Куряче філе - просте і доступне м'ясо, яке легко готувати. Саме тому ми пропонуємо два простих рецепта - ідеальних для створення смачної вечері.

Картопля з куркою в сметанно-вершковому соусі

Для приготування вам знадобляться:

Картопля - 6 шт.

Куряче філе - 1 шт.

Сметана жирністю 20% - 40 г.

Вершки жирністю 10% - 100 мл.

Цибуля ріпчаста біла - 1 шт.

Сіль - за смаком.

Перець чорний мелений - за смаком.

Чебрець сушений - 0,5 ст. л.

Олія рослинна - 20 мл.

Вода (гаряча) - 400 мл.

Цибулю очистити, вимити, нарізати кубиками, те ж саме зробити з курячим філе. У каструлі з товстими стінками розігріти олію, викласти туди цибулю і філе, обсмажити протягом 10 хвилин. Картоплю очистити, нарізати кубиками, додати до курки і цибулі. Все залити гарячою водою, накрити кришкою і готувати 15-20 хвилин на помірному вогні, а потім посолити і поперчити. Вершки вилити в ємність, додати до них чебрець, перемішати. Влити вершки в каструлю з іншими інгредієнтами, перемішати, тушкувати ще 7-10 хвилин.

Куряча запіканка з макаронами та помідорами

Для приготування вам знадобляться:

Макарони (сухі) - 250 г.

Куряче філе - 300 г.

Помідори - 150 г.

Сир твердий - 100 г.

Сметана 20% - 150 г.

Вода - 250 мл.

Приправа для курки - 1 ст. л.

Сіль - за смаком.

Зелень свіжа - для прикраси запіканки.

Олія рослинна - для змазування форми.

Куряче філе вимити, нарізати шматочками, посолити, посипати курячою приправою. Форму для запікання змастити олією, висипати в неї сухі макарони. Зверху викласти куряче філе і помідори, нарізані кубиком. Сметану вилити в глибоку ємність, розвести водою і посолити. Сир натерти на тертці. Полити інгредієнти в формі для запікання сметанною масою, посипати сиром. Запікати блюдо в духовці 30-35 хвилин при 180°C.

Джерело: УНІАН




Схожі новини: