ISW проаналізував посилення російських атак поблизу Авдіївки

Переглядів: 443

12 жовтня 2023 10:20

ISW проаналізував посилення російських атак поблизу Авдіївки фото

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували атаки росіян навколо Авдіївки та прийшли до висновку, що ці просування на тактичному рівні навряд чи призведуть до ширших оперативних і стратегічних перемог.

Поточні локальні наступальні операції російських військ поблизу Авдіївки, ймовірно, демонструють здатність російських військ засвоювати і застосовувати тактичні уроки ведення бойових дій в Україні. Про це повідомляє ISW.

Російські війська розпочали локальні атаки в напрямку Авдіївки після інтенсивної артилерійської підготовки поля бою вранці 10 жовтня, а геолокаційні відеозаписи від 10 та 11 жовтня підтверджують, що російські війська просунулися на південний захід від Авдіївки в районі Сєверного та на північний захід від Авдіївки в районі Степового та Красногорівки.

Аналітики зазначають: ці пристосування та успіхи на тактичному рівні навряд чи призведуть до ширших оперативних і стратегічних перемог російських військ.

Геолокаційні дані показують, що російські здобутки навколо Авдіївки зосереджені на південний захід від Авдіївки, і російські війська не завершили оперативне оточення населеного пункту і, ймовірно, намагатимуться це зробити.

Проте, вказують експерти, Авдіївка є добре укріпленим і захищеним українським опорним пунктом, що, ймовірно, ускладнить російським силам можливість впритул наблизитися або повністю захопити населений пункт.

Крім того, російські війська вже контролюють ділянки критично важливої траси N20 Донецьк – Костянтинівка – Краматорськ – Слов'янськ та інші дороги, що проходять поблизу Авдіївки, тому гіпотетичне захоплення Авдіївки не відкриє нових шляхів для наступу на решту території Донецької області.

Як раніше оцінював ISW, російські війська, ймовірно, мають намір атакувати в районі Авдіївки, щоб зафіксувати українські сили і не дати їм можливості передислокуватися на інші ділянки фронту. Однак українські офіційні особи вже визначили авдіївський наступ як російську операцію із закріплення, і вони навряд чи надмірно відволікатимуть Сили оборони на цю ділянку фронту.

Ключові висновки ISW за 11 жовтня:

  • Поточні локальні російські наступальні операції поблизу Авдіївки, ймовірно, демонструють здатність російських військ засвоювати і застосовувати тактичні уроки бойових дій в Україні. Однак ці адаптації та успіхи на тактичному рівні навряд чи призведуть до ширших оперативних і стратегічних переваг російських військ.
  • Українські війська продовжили контрнаступальні операції під Бахмутом і в західній частині Запорізької області і, за повідомленнями, просунулися вперед на обох ділянках фронту 11 жовтня.
  • Велика кількість країн-членів НАТО нещодавно оголосила про надання Україні пакетів допомоги на тлі 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (у форматі "Рамштайн" – ред.), яке відбулося 11 жовтня в Брюсселі, Бельгія.
  • Російське військове командування продовжує відзначати 810-ту окрему бригаду морської піхоти (Чорноморський флот РФ), незважаючи на заяви про те, що бригада була розгромлена і нібито перекинута на херсонський напрямок.
  • Вірменія продовжує нібито дистанціюватися від Росії після десятиліть відносин у сфері безпеки.
  • Російські війська провели наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, на заході Донецької області, на адміністративному кордоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області і просунулися в деяких районах 11 жовтня.
  • Російське видання "Северные реалии" повідомило 11 жовтня, що представники Міністерства оборони Росії, можливо, завербували понад 1000 засуджених для служби у так званій приватній військовій компанії "Редут", підпорядкованій МО РФ.
  • Російська окупаційна влада відчуває нестачу персоналу на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС).

Джерело: Українська правда




Схожі новини: