Знайшли в будинку: у селі Запорізького району зросла кількість загиблих внаслідок ворожого обстрілу

Переглядів: 442

8 жовтня 2023 09:00

Знайшли в будинку: у селі Запорізького району зросла кількість загиблих внаслідок ворожого обстрілу фото

7 жовтня зранку ворог підступно завдав ударів по с. Біленьке Перше. На превеликий жаль, двоє людей загинуло, ще двоє отримали поранення.

Як повідомляє Біленьківська сільська рада, в результаті атаки вщент зруйновано три житлові будинки та більше 10 зазнали пошкоджень. В будинках вибиті вікна, двері, понівечені дахи. Значна частина села залишилася без світла та інтернету. Розпочалися роботи з їх відновлення.

Власникам пошкоджених осель надана допомога матеріалами для тимчасового ремонту у вигляді плівки, брезентів, листів OSB. Також ГО "Проліска" проводило видачу ремкомплектів.

Комісія з фіксації руйнувань обстежила будівлі з метою визначення розміру збитків та подальшої компенсації із залученням благодійних організацій та добробату. У випадку якщо ваша оселя зазнала пошкоджень і є потреба в отриманні матеріалів для ремонту ви можете звернутися за телефоном 068 403 2788.

«З огляду на сьогоднішні події закликаємо бути всіх максимально обережними, не залишати без нагляду дітей. Важливо пам'ятати, що при застосуванні артилерії повітряна тривога не оголошується.

Також наголошуємо, що одна з основних задач ворога - атака на об'єкти енергосистеми та критичної інфраструктури. Уникайте перебування поблизу таких об'єктів. Будьте пильними. Бережіть себе», - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, спочатку повідомлялося про одну загиблу внаслідок ворожого обстрілу жінку. Але потім кількість загиблих виросла — під час проведення пошуково-рятувальних робіт  в одному із будинків рятувальники виявили тіло людини без ознак життя.

Як повідомлялося, 7 жовтня близько 07:45 російська армія здійснила обстріл цього населеного пункту Запорізького району.

На місці події працювала газова служба, яка перекрила пошкоджену газову трубу та медична служба. Від ГУ ДСНС залучалося 15 рятувальників та 3 одиниці техніки.




Схожі новини: