Війна по-ізраїльські. Хамас почав і програє

Переглядів: 528

7 жовтня 2023 12:07

Війна по-ізраїльські. Хамас почав і програє фото

В Ізраїлі чергова війна. Її можна порівняти тільки з Війною Судного дня, яка почалася 50 років назад.

Військова доктрина Ізраїля передбачає нанесення першого удару – адже територія держави занадто мала. У 1973-му перший удар нанесли араби – і Ізраїль був на грані знищення. Війна була розпочата 6 жовтня 1973-го і закінчилася за 18 діб.

Початок - атака єгипетських та сирійських військ. Вони перетнули лінії припинення вогню на Синайському півострові та Голанських висотах і розпочали наступ вглиб території Ізраїлю.

Перші 24-48 годин операції успіх був на стороні єгиптян і сирійців, потім ізраїльтяни повністю витіснили сирійців з Голанських висот, а на синайському фронті форсували Суецький канал і відрізали єгипетську армію від тилів. Незабаром в ООН оголосили резолюцію про припинення вогню.

Зараз вороги Ізраїля на порядок слабкіші. Сподіваюся, відповідь буде енергійна і радикальна. Колись я робив інтерв’ю з Іцхаком Рабіном і вважав угоди в Осло оптимальним рішенням. Помилявся.

З терористами не треба домовлятися. Їх треба нищити.

З ізраїльської сторони було 2552 загиблих, понад 5200 поранених, 440 полонених; потері - 368 літаків і гелікоптерів, 1775 танків і бронемашин. По наслідкам  війни прем’єр Голда Меїр і міністр оборони Моше Даян подали у відставку.




Схожі новини: