Лапікюр та озонові ванни

Переглядів: 392

7 жовтня 2023 10:03

 Лапікюр та озонові ванни  фото

Як самостійно підтримувати красу домашніх улюбленців

Суспільство розвивається, а відтак змінився стиль взаємодії в людському середовищі: нові підходи до виховання, гендерних питань. Також формується і відповідальне ставлення до тварин. Цирк без звірів, пильна увага до зоопарків та якості утримання в них диких тварин – все це у дусі нинішнього часу.

Ще пів століття тому домашнім вихованцям хіба що у кращому разі робили щеплення. А тепер складно уявити весь спектр послуг, що пропонують у грумінг-салонах. Про виставкових кішок і собак навіть не йдеться – у них цілий штат персоналу з обслуговування.

Проте, щоб зробити своєму вихованцю процедури для догляду за шерстю, зовсім необов’язково наймати для цього штат фахівців або регулярно відвідувати грумінг- салон. Деякі приємні маніпуляції ви можете виконати самостійно. Тож чим можна потішити своїх улюбленців? Детальний, але не повний список.

Процедура, яку кожен із нас може зробити і вдома. До того ж не тільки для краси вашого кота, але й на благо вашого дивана. Адже якщо про пазурі не подбаєте ви, ваш улюбленець залюбки все вирішить сам. Ціна такої самостійності – нові меблі.

Телеведуча, Ольга Грицик, довгий час була власницею лише маленької Рози, собаки породи чихуахуа. Віднедавна підписники зірки не стримують емоцій від розчулення: до білої малечі Рози додався великий чорний кіт породи орієнтал. Смішний вухастик і добряк Лев.

Взагалі я зовсім не кошатниця. Але коли побачила орієнталів, у мене в очах потемніло – прокинулася вже з котом. Досі звикаю, що коти – це інша планета, не така, як собача.

Хоча Лев – це такий котопес, він приносить іграшки мені у зубах, ходить за моєю ногою завжди. Щоправда, він розривається між мною та Розою. До того ж вона у нас альфа у зграї. І вчить Лева поганому. Щодо пазурів, зі Львом ситуація виявилася простішою, ніж з Розою. До нього, як до будь-якого хлопця, просто підхід потрібен. Коли він приходить на ручки, достатньо хвилин десять погладити його, приспати як слід – і можна хоч квіти на пазурах малювати. На відміну від Рози, яка у нас така драма-квін. Вона не те щоб пручається, але щоразу всіляко удає, що збирається знепритомніти.

Озонові ванни

Може здатися, що заморочки із красою тварини – це вже занадто і не варто заради цього марнувати час. Але у випадку з котами та собаками краса безпосередньо пов’язана зі здоров’ям. Шерсть, наприклад, є досить точним індикатором. Постійні стреси (так-так, у Рексів, Васьків, Бусь та Марусь теж бувають стреси, а ви як думали?), погана екологія та неправильний догляд призводять до проблем. У тварин проявляються алергічні реакції, сухість чи зажирення шкіри, випадання шерсті, зниження імунітету тощо.


Сама процедура проста і дуже приємна. Вам би сподобалось. А ось чи сподобається вашому коту – запитайте у нього. Компресор під тиском подає озоноване повітря у ванну, наповнену теплою водою. Бульбашки насичують воду киснем і додають водночас поживні речовини. Завдяки впливу озонового гідромасажу, вони працюють більш ефективно.

Харчування

Однак якими б ваннами ми не пестили шерсть домашнього улюбленця, не це відіграє визначальну роль у його красі. Всі ми пам’ятаємо затерту фразу: “Ми – те, що ми їмо”. Стосується це і братів наших менших, чия краса залежить від здоров’я, а здоров’я також значною мірою залежить від харчування.

Дуже часто добір збалансованого харчування для тварини в домашніх умовах є завданням “із зірочкою”. А для багатьох – і зовсім перетворюється на нездійсненну місію. Тому фахівці рекомендують не експериментувати зі здоров’ям тварини та використовувати готові раціони, у складі яких вже підібрана готова формула, котра містить необхідні поживні речовини та мінерали для підтримки здоров’я улюбленця.

У Олесі, керівниці служби щодо роботи з ветеринарами та заводчиками компанії “Optimeal” вдома ціла звірина сім’я: собаки Барса (кане-корсо), Зірка (Джек Рассел тер’єр), а ще пара котиків породи європейська бурма – Боні та Клайд. У кожного вихованця своя Історія, кожен з’явився в житті господині в різний час і за різних обставин.

Скільки себе пам’ятаю, з дитинства у мене завжди були тварини, бувало і кілька собак, і собаки з котами. Найкраще, коли кожен має свою компанію того ж виду. Так би мовити, кожної тварі по парі. Для них спілкування з собі подібними не менш важливе, ніж для людей.

Всі четверо їдять Optimeal, коти сухий для стерилізованих і такі самі паучі, Барса харчується Optimeal з лососем, а Зірка їсть беззернову з індичкою, бо трохи схильна до зайвої ваги.

Здоров’я моїх улюбленців для мене вкрай важливе, тому їхній раціон складається тільки з продуктів Optimeal, в яких я впевнена. Адже знаю точно, як люблять тварин ті, хто працює над створенням цих кормів.

І тому я абсолютно спокійна, адже напевно знаю, які компоненти і якого походження продукти входять до складу нашого корму. Поки що з боку моїх вихованців нарікань не було. Коли в лінійці Optimeal з’явилася новинка на основі морепродуктів – Beauty podium, я вирішила дати спробувати її своїм котам. Зазвичай вони терпляче чекають, поки я насиплю корм у їхні миски, а тут терпіти не змогли і вдвох з однієї миски наминали та настільки захопилися, що навіть забули про особисті межі.

Optimeal вже довгий час спеціалізується на харчуванні, що допомагає домашнім вихованцям бути здоровими та красивими. Експерти знають, що природна краса – це лише зовнішній прояв здоров’я. Одне з досліджень бренду показало, що 30% господарів тварин саме на вигляд оцінюють, чи здоровий їхній улюбленець.

Використовуючи наукову експертизу та холістичний підхід, бренд створив лінійку Optimeal Beauty.

ОСОБЛИВОСТІ ЛІНІЙКИ КОРМУ

Лінійка Marine Holistic Optimeal Beauty складається з трьох продуктів, які покращують три різні аспекти природної краси вашої тварини.

Прекрасну фізичну форму забезпечить беззернове харчування Fitness із підвищеним вмістом протеїну та мінімумом жиру. Цей продукт також допоможе контролювати вагу тварин з малорухливим способом життя та схильністю до повноти. В лінійці представлені також корми для дорослих стерилізованих кішок та кастрованих котів. З ним ваші улюбленці залишатимуться стрункими та рухливими. Амінокислота L-карнітин сприяє перетворенню жирів на енергію. А протеїн Dl-метіонін зміцнює м’язи тварини.

Бездоганний зовнішній вигляд домашньому улюбленцю забезпечить корм Podium. Спеціально розроблена формула поєднує у собі компоненти, які у комплексі з гігієнічними процедурами спрощують догляд та допомагають підтримувати прекрасний зовнішній вигляд.

Своєю чергою для темпераментних домашніх улюбленців підійде корм Harmony. Натуральні компоненти цієї серії мають м’який заспокійливий ефект і вкупі з прогулянками на свіжому повітрі допоможуть вашій тварині бути “в ресурсі” і впоратися зі своїми емоціями.

Marine Holistic Optimeal Beauty – лінійка бренду, в основі якої є коктейль морепродуктів. Консерви виробляють прямо на місці вилову із найсвіжішої риби. І тому продукція зберігає максимальну свіжість та смак. Кожен продукт лінійки несе свою функцію, і зрештою покращує окремий аспект здоров’я та краси вашої тварини.

Пам’ятаєте вірусний інтернет-прикол “Чим пахнуть п’яти вашого кота”? І здогадки автора про те, що о 2-й годині ночі всі, хто прочитав це питання, негайно пішли та понюхали лапи своїх котиків.

Підозрюємо, що є категорія людей, яка б могла відповісти на це запитання, не зрушивши з місця. Тому що на ринку вже давно існують парфуми для котів та собак. І хоча ароматизація собак виглядає логічніше, для котів така можливість теж доступна. Ймовірно, щоб не було дискримінації за котособачою ознакою.

Модні зачіски та фарбування шерсті

Менш екзотичний вигляд має процедура підстригання котів. Часто після стрижки вони схожі на їхніх славетних родичів сімейства котячих своїми розкішними гривами.

Катерина Дубовська, керівниця спецпроєктів сайту Obozrevatel, згадує, як дійшла думки, що без стрижки їм із пухнастим Рошеном не вижити.

Ніщо не віщувало, як то кажуть, але один із моїх котів, знайдений худим та тритижневим на Оболоні, виріс 7-кілограмовим чудовиськом. Пуху на ньому наросло стільки, що вистачило б на двох “сибіряків”. Спекотно йому навіть взимку, а влітку без стрижки взагалі не вижити. Коли вперше прийшли здаватися грумеру, вона пожартувала, що принесли їй подвійного кота. Тепер стрижемося регулярно. Після стрижки виносять два відра шерсті (і це не художнє перебільшення), а кіт трансформується з товстуна в атлета. За характером наше чудовисько – ніжна лань, до того ж страждає на алергію, тож наркозу ми уникаємо. На щастя, у руках ветеринара чи грумера кіт завмирає і удає мертвого, зрідка видаючи себе жалібним виттям. Зрештою процедура проходить швидко, без постраждалих, і щойно потрапить додому, кіт поводиться так, ніби нічого не сталось.

Суперечки навколо шкоди чи користі процесу підстригання може припинити процедура експрес-линьки. Виглядає це так: спеціальну пасту на суху шерсть наносять пензликом для фарбування волосся. Потім добре вичісують. Це дозволяє видалити підшерсток, який міг би опинитись на ваших штанах, футболках, диванах або навіть як “приправа” до вашого обіду. Ви ж не думаєте, що шерсть, яка падає з кота, чекатиме поки її підбере робот-пилосос? Вона, як перекотиполе, почне пересуватися самостійно – з кутка в куток.

 




Схожі новини: