Свято народних звичаїв: у Запоріжжі глядачів вразили "Козацькі забави"

Переглядів: 305

4 жовтня 2023 16:30

Свято народних звичаїв: у Запоріжжі глядачів  вразили   Козацькі забави фото

До Дня українського козацтва, Дня захисників та захисниць України та Свята Покрови Пресвятої Богородиці у Запорізькій обласній філармонії відбулася дитяча музична програма «Козацькі забави» академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Концерт відбувся у рамках Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці». 

Як розповіли у Запорізькій обласній філармонії,   «Козацькі забави!» - це яскраве свято козацтва й народних звичаїв, що поєднує в собі вокальну майстерність, музичне мистецтво та традиції класичної й народної хореографії

Під час програми діти почули захоплюючі розповіді про відомий на весь світ острів Хортиця, дізналися багато нового про життя славних козаків, їх героїчні подвиги та пограли в цікаві ігри.

Знаний ансамбль завжди з великим задоволенням виступає для дітей, адже розповідаючи малятам про їх національне походження, артисти прививають їм любов і повагу до своєї країни.

Разом із знаними артистами свою майстерність бойового танцю на сцені продемонстрували вихованці ДЮСШ «Спас», тренер – Жаклін Літава.

Серед глядачів у залі були присутні родини захисників країни та внутрішньо переміщені особи, які наразі проживають у Запоріжжі і знаходяться під опікою благодійних фондів «Карітас Запоріжжя», «Я-Маріуполь», члени Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українська спілка інвалідів - УСІ».

Музична програма наповнила серця слухачів гордістю, національним духом і патріотизмом. Діти та дорослі отримали велике задоволення та гарний настрій від концерту.

Тож, завдяки артистам та міці захисників ми вкотре переконалися, що козацькому роду – нема переводу!\

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: