Курка в гранатовому соусі в духовці – рецепт смачного маринаду

Переглядів: 497

4 жовтня 2023 16:12

Курка в гранатовому соусі в духовці – рецепт смачного маринаду фото

Курка, замаринована в гранатовому соусі, а потім запечена в духовці, в рази смачніше, виходить соковитою, з карамельною скоринкою. 

Застосування в кулінарії гранатового соку відомо дуже давно, це останнім часом ми якось про нього забули. Пам’ятаєте знаменитий соус Наршараб – гордість азербайджанської кухні. В даному рецепті вдало поєдналися пряні приправи, сік, соєвий соус, створивши чудовий смаковий букет.

Курочка стане соковитою, з апетитною карамельною скоринкою. Виглядає ошатно, святково. Сама підлива настільки смачна, що її можна їсти, вмочуючи хлібцем – не залишиться ні крапельки. На гарнір плануйте рис, кускус, булгур.

Для приготування беріть будь-які частини курки – стегна, стегенця, крильця, грудку. Якщо має бути свято, запечіть птицю цілком, використовуючи для маринаду приголомшливий напій з граната.

Візьміть:

Гранатовий сік – 250 мл.

Курячі стегна – 1 кг.

Соєвий соус – 2 великі ложки.

Соняшникова олія – ​​стільки ж.

Сухий часник, паприка – по великій ложці.

Крохмаль, кукурудзяний – велика ложка.

Чорний перець – маленька ложечка.

Сіль – дрібка.

Покроковий рецепт:

Залийте в миску соєвий продукт, рослинну олію. Приправте сухим часником, паприкою. Якщо у вашому господарстві не знайдеться сушеного часнику в порошку, використовуйте свіжі зубчики, роздавав їх пресом. Пару часточок буде достатньо.

Із вказаної кількості гранатового соку, відлийте пару ложок для розчинення крохмалю, інше влийте в маринад. Гарненько стільком людям вміст.

Розпустите крохмаль в напої з граната, відправте в миску. Знову розмішайте маринад. Спробуйте на сіль, при необхідності додайте (це знадобиться, якщо ви закладали свіжий часник).

Обполощіть куряче м’ясо, помістіть в маринад. Поставте миску на полицю холодильника, прикривши її харчовою плівкою, щоб стегна не обвітрилися. Час маринування – 1 година, м’ясо встигне добре просочитися гранатовим смаком.

Щедро промажте форму олією, викладіть заготовки шкіркою вниз.

Залишки маринаду залийте в форму. Поставте на середній рівень духовки, прогрітій до 190-200 о С. Увімкніть таймер на 30 хвилин.

Після сигналу таймера дістаньте, переверніть шматочки. Поверніть назад, в духовку. Готуйте ще півгодини.

Джерело: Dovidkam

 




Схожі новини: