Допомагали долати стрес: мобільна бригада фахівців 10 разів приїздила до мешканців громади Запорізького району

Переглядів: 405

3 жовтня 2023 23:48

Допомагали долати стрес: мобільна бригада  фахівців 10 разів приїздила  до мешканців громади Запорізького району фото

165 слухачів Університету третього віку отримали безоплатні консультації від мобільної бригади БФ «Восток SOS» у Запорізькій області

В Україні навчання людей старшого віку є інноваційною ініціативою, що покликана реалізувати принцип навчання упродовж життя. Університет третього віку – це освітня організація, що об’єднує людей старшого віку за інтересами та досвідом, а також дає можливість навчатися новому.

У червні-вересні 2023 року мобільна бригада психосоціальної та юридичної допомоги Благодійного фонду «Восток SOS» 10 разів завітала до слухачів Університету Широківської громади Запорізької області.

Як повідомила комунікаційниця мобільної бригади БФ «Восток SOS» Катерина Людвік,  фахівчині надали юридичні та психосоціальні консультації, а також провели тренінги. Юристка розповіла про порядок фіксації факту руйнування майна внаслідок війни, процедуру подання заяв через застосунок «Дія» та оформлення спадщини. Психологиня провела тренінг «Подолання та профілактика стресу за допомогою техніки емоційної саморегуляції». Соціальна працівниця ж розробила та провела лекції «Субсидія в один клік»".

«Під час війни Благодійний фонд «Восток SOS» із нами! Мобільна бригада надає різноманітну допомогу: юридичну чи психологічну, консультують також щодо соціальних питань. Фахівчині навчили нас допомагати собі та іншим. Зокрема й юристка, вона змотивувала перевірити документи та оформити їх належним чином», – зазначила соціальна фахівчиня КУ «Центр соціальних послуг Широківської громади» Надія Сльота.

У межах проєкту «Психосоціальна допомога громадянам України мобільними бригадами в 4 областях», бригади психосоціальної та юридичної допомоги фонду надають безоплатні послуги на території Запорізької, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

"У квітні-вересні ми реалізували близько 8 000 безоплатних консультацій для постраждалих від російської агресії. Проєкт реалізується за підтримки International Rescue Commitee Deutschland ", - зазначила комунікаційниця.

Ви можете записатися на приїзд бригади до вашого міста, територіального центру чи громади. Для цього необхідно зателефонувати на гарячу лінію БФ «Восток SOS», що працює з понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614.

Також отримати консультацію можна у месенджерах: +38(099) 710 48 72 (вайбер); +38(096) 108 60 48 (телеграм).

 




Схожі новини: