Домашні тварини для дітей — якого вихованця краще завести в квартирі

Переглядів: 395

3 жовтня 2023 16:05

Домашні тварини для дітей — якого вихованця краще завести в квартирі фото

Пропонуємо 10 домашніх тварин, які стануть вашій дитині справжніми друзями, і за якими легко доглядати.

Домашні тварини привносять в сім'ю багато позитивних емоцій. З ними цікаво грати, гуляти та й просто спостерігати за ними. Крім того, за допомогою тварин діти навчаються доброті та відповідальності. Але важливо розуміти, що домашня тварина - друга дитина. Будь-то маленька папуга, хом'ячок, котик-муркотик або велика собака, за всіма потрібен постійний догляд і турбота.

При виборі вихованця враховуйте характер дитини, ступінь її відповідальності, власну зацікавленість та залученість в процес догляду. Інакше вся турбота про домашнього улюбленця ляже повністю на ваші плечі.

Домашні тварини для дітей - плюси і мінуси

Плюси домашнього вихованця для дитини:

  • Малюк і тварина зможуть стати справжніми друзями, проводити багато часу разом.
  • Присутність тваринки корисно позначається на психіці малюка.
  • Доведено, що дитина, у якої є вихованець, простіше йде на контакт і знайомиться з іншими людьми.
  • У дитини з'являється можливість активно пізнавати навколишній світ, виникає інтерес до читання спеціалізованої літератури та перегляду навчальних відео по догляду за тваринами.
  • У деяких випадках присутність вихованця допомагає впоратися зі страхами, фобіями.
  • Дитина не відчуває себе самотньою, навіть якщо її батьки багато працюють і рідко бувають удома.

Але перед тим, як йти в магазин і купувати миле цуценятко або канарку, важливо усвідомити наступне:

  1. Дитина не завжди зможе самостійно доглядати за своєю твариною. Частина обов'язків перейде на батьків. Наприклад, відвідування ветеринарного лікаря.
  2. Деяким вихованцям потрібна певна їжа, яку слід готувати окремо.
  3. Витрати на придбання та доглядом за тваринкою можуть бути досить відчутними.
  4. Домашня тварина дарує не тільки приємні емоції. Доведеться змиритися з зіпсованими проводами, відірваними шпалерами, калюжами на улюбленому килимі.
  5. Деякі вихованці живуть незаслужено мало, наприклад, гризуни. Дитині буде важко переживати смерть хом'ячка або морської свинки.

Яка домашня тварина підійде дитині?

Кішка чи собака

Кішка чи собака будуть найцікавішими для дитини тваринами. Для гіперактивних дітей собаки стануть справжніми компаньйонами - з ними можна весело грати, стрибати і скакати. Ваш "живчик" з таким вихованцем точно не занудьгує без вашої уваги.

Кішки стануть відмінними друзями спокійним дітям - вони їх точно заманять своїм муркотінням у цікаву гру.

Морські свинки

Їх часто заводять за товариськість і доброзичливий характер. Вони не дуже темпераментні, рідко проявляють агресію. Імовірність, що тварина вкусить малюка, зводиться практично до нуля. Але свинки потребують постійного догляду і достатку рослинної їжі.

Сирійські хом'яки

Цих тваринок досить недорого утримувати, вони самодостатні, не вимагають частих вигулів. Охоче сидять на руках, хоч іноді і поводяться неспокійно. Істотний мінус хом'ячків - короткий життєвий цикл.

Декоративні щури

Багато хто не любить щурів, і дуже даремно. Це неймовірно милі, віддані, добрі вихованці. Але щурів радять заводити одностатевими групками або парами, якщо господарі не можуть багато часу приділяти тваринці.

Мишки-піщанки

Це також соціальні тваринки. Їх можна брати на руки, грати з ними, гладити, але робити це потрібно надзвичайно обережно. Такі мишки є крихкими створіннями.

Тхори

Активні, допитливі, рухливі вихованці. Через такі особливості характеру їх не можна залишати без нагляду. Вони не можуть перебувати в клітці цілий день, з тхорами важливо багато і довго гуляти. Тхори охоче йдуть на руки, добре грають з дітьми.

Шиншили

Цих тваринок цінують у всьому світі за неймовірно красиве хутро. Їх дуже приємно пестити, брати на руки, гладити. Перевага їх в тому, що вони не створюють неприємного запаху. Але шиншила потребує особливого догляду і комфортного місця проживання.

Папуги

Яскраві і привабливі птиці, дуже люблять взаємодіяти з людьми, особливо, з дітьми. Папуги відрізняються високою тривалістю життя. Багато дітей мріють про папуг, так як птахи здатні повторювати почуті раніше звуки.

Їм потрібна досить простора клітка. До речі, папуги не люблять, коли їх часто беруть на руки, тому можуть і клюнути за палець. Іноді вони створюють дуже багато шуму.

Карликові кролики

Ласкаві і грайливі створіння, однак, їх не варто заводити в квартирі, де живе маленька дитина. Тваринкам не подобається, коли їх хапають або видають поруч з ними занадто гучні звуки. Щоб вихованець залишався здоровий, йому потрібна щоденна фізична активність.

Акваріумні рибки

За ними доглядати складно, тому без допомоги дорослих дитині не обійтися. Крім того, рибок не можна взяти на руки, погладити. Однак, вони дуже красиві, спостереження за ними заспокоює і розслабляє. Дитині рибки допоможуть концентрувати увагу на навчання та розслаблятися перед сном.

Джерело: Оnline.ua




Схожі новини: