Обличчя на проспекті: у центрі Запоріжжя відкрили Алею Героїв

Переглядів: 446

1 жовтня 2023 13:00

Обличчя на проспекті: у центрі Запоріжжя відкрили Алею Героїв фото

Цього року у нашій країні День захисників та захисниць України вперше відзначається 1 жовтня. Урочисті заходи проходять у різних регіонах України. Не стало виключенням і Запоріжжя, де заходи були організовані з урахуванням норм безпеки. 

Одна зі знакових подій для нашого міста презентація сьогодні  - відкриття «Алеї Героїв», яку вирішено створити на головному проспекті  – проспекті Соборному. У заході, який з вимог безпеки проводився з обмеженою кількістю учасників, взяли участь представники міської влади, члени сімей загиблих Героїв.

У складі Алеї – призми з зображеннями та інформацією про запоріжців, які загинули, захищаючи Україну. На сьогодні таких призм встановлено дев’ять. Їх встановлення продовжиться.

- Алея Героїв. Алея Надлюдей. Алея Лицарів. Алея Архангелів, які тримають запорізьке небо.  На цих призмах - імена запоріжців, які заплатили найвищу ціну за свободу України і віддали життя за те, щоб наше місто жило під синьо-жовтим прапором. Вічна світла пам’ять полеглим борцям.

Алею Героїв створено за ініціативи міської ради та при підтримці великого бізнесу (першим підтримати ініціативу вирішило ПАО «Запоріжсталь»), представників середнього та малого бізнесу і небайдужих мешканців міста. Наразі отримано згоду на встановлення призм від 120 родин загиблих запорізьких воїнів. 9 призм вже встановлено. Наступного тижня їх кількість буде збільшено до 20. Решта призм - в роботі,  - повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Усі запорізькі сім’ї загиблих воїнів, які згодні на встановлення такої призми на честь полеглого члена своєї родини, можуть звертатися до Департаменту соцзахисту населення за адресою проспект Маяковського, 3, - інформує сайт Запорізької міської ради.

На Алеї Героїв  - портрети і історії дев’яти жителів Запоріжжя, які загинули, захищаючи Україну: це - Денис Тарасов, Андрій Аржанов, Дмитро Батрак, Олександр Білий, Роман Горьковой, Дмитро Гребенюк, Ігор Дейнега, Сергій Дрюцький, Максим Літвінов. Вічна пам'ять загиблим Героям...

Раніше ми повідомляли про відкриття Алей Пам'яті у селищах Балабине і Малокатеринівка.

 




Схожі новини: