Світлини, які вражають: у Запоріжжі відкрили фотовиставку про роботу правоохоронців під час війни

Переглядів: 406

30 вересня 2023 22:20

Світлини, які вражають: у Запоріжжі відкрили фотовиставку про роботу правоохоронців під час війни фото

Близько 80 фотоекспонатів, які ілюструють наслідки ворожих обстрілів та реалії роботи поліцейських в умовах війни, можна побачити на фотовиставці «Час викликів, випробувань та надій».

Вона відкрилася у Запорізькому обласному центрі молоді, де, до речі, проходила і попередня фотовиставка про роботу запорізьких поліцейських під час повномасштабного вторгнення рф.

На світлинах мжна побачити поліцейських і цивільних, яким допомагають правоохоронці.

Дата презентації вибрана не випадково. Рік тому запорізька поліція понесла першу бойову втрату після початку збройної агресії — 30 вересня під час обстрілу гуманітарної колони в районі авторинку на Оріхівському шосе загинув співробітник поліції Максим Здоревський. А ще 27 бердянських поліціянтів, які несли службу в тому районі, отримали поранення різного ступеню важкості.

Ця дата — одна з найтрагічніших в історії Запоріжжя з 24 лютого 2022 року: у результаті обстрілу на місці загинули 30 людей, 90 отримали поранення. Ворог вдарив трьома ракетами по колоні, яка чекала “зеленого світла” на виїзд із Запоріжжя, о 7:10.

Відкриваючи виставку, на якій є світлини з місця тієї трагедії, заступник начальника ГУНП — начальник слідчого управління Руслан Усманов запропонував гостям презентації — поліцейським, представникам ЗМІ - вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Був також продемонстрований відеоролик про роботу правоохоронців на місці прильотів російських ракет.

Презентацію присвятили також Дню захисників і захисниць України, який країна буде вперше відзначати 1 жовтня, а не 14-го, як це було кілька років поспіль.

Як зазначив Руслан Усманов, проєкт «Час викликів, випробувань та надій»  покликаний показати суспільству героїчну службу правоохоронців, завдання яких вийшли поза межі звичного поліцейського сервісу та набули напівбойового характеру.

- Сьогодні поліцейські не тільки розкривають злочини, вони також чергують на блокпостах, патрулюють місто, виявляють та документують колаборантів, виявляють тих, хто, на жаль, співпрацює з ворогом, поліцейські працюють на місцях влучань, допомагають евакуювати мешканців населених пунктів, які постійно обстрілює ворог, - розповів Руслан Усманов. - Раніше ми ніколи не мали справу з ракетами, а сьогодні наші експерти і слідчі по уламках можуть визначити тип ворожої ракети. У нас працює група парамедиків, що, власне, не було притаманно поліції. Вони надають допомогу при евакуації людей з зони обстрілів, у тому числі психологічну.

А начальниця відділу комунікацій ГУНП в Запорізькій області Ганна Ткаченко зазначила, що цей проєкт за всебічної підтримки колег реалізовується в кількох регіонах. Фотовиставки “Час викликів, випробувань і надій” про мужніх запорізьких правоохоронців напередодні відкрились в Івано-Франківську, Кропивницькому і Кривому Розі. Сьогодні презентація відбулася і в Запоріжжі.

- Ми хотіли показати не тільки роботу співробітників поліції, а й умови, в яких опинилися мешканці населених пунктів Запорізької області, - розповіла Ганна. - Думаю, кожна світлина буде цікава, бо на ній — наше життя, наша реальність.

У рамках презентації співробітники спецпідрозділу КОРД   показали зброю, якою вони володіють дуже вправно. Виставка пробуде у обласному центрі молоді 10 днів.

У Запорізькому обласному центрі молоді відбувся також благодійний аукціон «Разом до Перемоги!», мета якого – збір коштів для закупівлі медичного апарату «Artromot-E2» для реабілітації та відновлення суглобів поранених захисників та правоохоронців. Усі зібрані кошти перерахують на рахунки благодійного фонду Державної установи «Територіальне медичне об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Запорізькій області», де проходять лікування та реабілітацію правоохоронці. 

Аукціонна колекція була представлена 15 творчими доробками поліцейських та учасників дитячого руху «Байда». Кожна з робіт має свою особливу авторську історію. За роботи виручили понад 77000 гривень.




Схожі новини: