Путін наказав ексглаві Вагнера формувати нові "добробати" для війни

Переглядів: 349

29 вересня 2023 15:20

Путін наказав ексглаві Вагнера формувати нові добробати для війни фото

Президент РФ Володимир Путін доручив колишньому начальнику групи "Вагнер" Андрію Трошеву зайнятися формуванням "добровольчих підрозділів".

Питання бойової підготовки курує заступник голови російського Міноборони Юнус-Бек Баматгіреєвич Євкуров. Про це повідомляють російський Интерфакс із посиланням на заяву Путіна під час зустрічі з Трошевим.

Пряма мова: "На останній зустрічі ми говорили про те, що ви займетеся формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання, насамперед, звісно, у зоні спеціальної військової операції".

… Ви самі понад рік воювали в такому підрозділі. Знаєте, що це таке, як це робиться, знаєте про питання, які потрібно завчасно вирішувати, щоб бойова робота йшла найкращим і найуспішнішим чином".

За деякими даними, Трошев курував роботу служби безпеки Вагнера, а під час заколоту Пригожина відмовився бунтувати і передав інформацію у ФСБ.

У липні російські опозиційні ЗМІ повідомляли, що він може очолити вагнерівців, які підписали контракт з Міноборони РФ.

Довідково: За даними з відкритих джерел, Трошев був начальником штабу групи "Вагнер" в Сирії. Він брав участь у війні в Афганістані та Другій чеченській війні.

У санкціях Великої Британії ідеться, що Трошев був генеральним директором ПВК "Вагнера", який підтримував режим Башара Асада в Сирії.

Україна ввела санкції проти Трошева у лютому 2023 року за активну участь у війні.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: