Олег Сенцов: Кожна точка на карті, крім своєї назви, має ще список прізвищ друзів, які загинули за те, щоб вона стала нашою

Переглядів: 502

29 вересня 2023 11:00

Олег Сенцов:  Кожна точка на карті, крім своєї назви, має ще список прізвищ друзів, які загинули за те, щоб вона стала нашою фото

Відомий режисер  Олег Сенцов  зараз воює на Запорізькому напрямку. На своїй фейсбук-сторінці військовий поділився своїми думками щодо ціни, яку доводиться платити за звільнення від ворога кожного метра української території.

"Нещодавно нам з групою треба було відтягнутися з наших передових позицій на південь від Роботиного в тил. Пройти майже десять кілометрів по дню в повній викладці під постійною мінометкою ще та забава. Але справа не в труднощах, чи ризиках.

Коли я йшов, то усвідомив, що в перший раз долаю пішки увесь той маршрут звільненою за цей контрнаступ землею. Усі ці посадки, перехрестя, позиції мають свої назви. За кожну з них були запеклі бої, нічого не давалося безкоштовно.

Остови техніки, воронки, горіла земля, розворочені траншеї, стручки замість дерев. Кожна точка на карті, крім своєї назви має ще список прізвищ друзів, яки загинули за те, щоб вона стала нашою. Цей шлях вперед ми йшли майже чотири місяця, назад його можна протопати за декілька годин, але ця відстань не вимірюється в кілометрах, ця відстань вимірюється в людських життях", - написав Олег Сенцов.




Схожі новини: