«Ваш родич у біді»: у Запорізькій області поліцейські викрили шахрая

Переглядів: 424

28 вересня 2023 19:49

«Ваш родич у біді»: у Запорізькій області поліцейські викрили шахрая  фото

Мешканець Матвіївської територіальної громади телефонував українцям та називався родичами, яким терміново потрібна грошова допомога на лікування. Таким чином він виманював у них заощадження на рахунки власних банківських карток.

За інформацією Нацполіції, жителі Харківської, Полтавської та Кіровоградської областей стали жертвами афериста, який телефонував й називався родичами, які потрапили у біду, і просили грошей. За такою схемою зловмисник «заробив» щонайменше сім тисяч гривень.

Після проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що до шахрайств причетний 44-річний житель Дружелюбівки. Чоловік менше ніж рік тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення тяжких злочинів.

25 вересня правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання фігуранта. У результаті слідчих дій виявлено та вилучено п’ять банківських карток, шість мобільних телефонів та 14 сім-карток різних мобільних операторів.

Зловмисника перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області та інших регіонів України. Наразі чоловіку вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.




Схожі новини: