У Запорізькій області затримали представника місцевої громадської організації, який поширював російську пропаганду

Переглядів: 320

28 вересня 2023 18:19

У Запорізькій області затримали представника місцевої громадської організації, який поширював російську пропаганду фото

Служба безпеки затримала ще двох агітаторів російських спецслужб у результаті контрдиверсійних операцій у Миколаєві та Запоріжжі.

Зловмисники масово поширювали в інтернеті заклики на підтримку агресивної політики кремля та «приєднання» територій нашої держави до складу росії.

За інформацією СБУ, у Запорізькій області затримано представника місцевої громадської організації, який на початку повномасштабного вторгнення рф працював на колаборанта Стремоусова.

Зокрема, псевдоактивіст передавав фейкову інформацію про нібито «зростання протестних настроїв» серед мешканців регіону після повітряних атак загарбників.

Через таку «співпрацю» інформатор потрапив у поле зору російських спецслужб, які залучили його до публічного поширення кремлівських наративів.

Для цього він створив власний Телеграм-канал та сторінку у Фейсбуці, де виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію частини Запорізької області.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом ворожим агітаторам про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).




Схожі новини: