Солодка залежність. Вісім корисних продуктів, які замінять вам цукор

Переглядів: 419

24 вересня 2023 11:00

Солодка залежність. Вісім корисних продуктів, які замінять вам цукор  фото

З розвитком нутриціології та появі у нашому житті більше даних про небезпеку надмірного вживання рафінованого цукру, суспільство почало цікавитись замінниками цього небезпечного компонента та просувати нові тенденції в харчуванні.

Цукрова залежність — це проблема багатьох людей, є багато причин, чому ви можете тягнутися до цукру. Солодкий смак може підняти вам настрій. Ваше тіло може жадати цього, і ви не знаєте чому.

Або це може бути просто звичка їсти солодку закуску після кожного прийому їжі. Пропонуємо переглянути сім способів, як ефективно позбутися цукрової залежності.

Їжте фрукти

Якщо вас тягне до цукру через його солодкий смак, спробуйте замінити солодкі газовані напої та закуски свіжими фруктами.

Ви можете виявити, що апельсини, персики, інжир та інші фрукти задовольняють вашу тягу до цукру. Ці фрукти багаті вітамінами і є більш здоровим варіантом, ніж солодкі закуски.

Мед

Мед не тільки солодкий, але й принесе цілу гору користі для здоров’я. Перед споживанням слід поекспериментувати, щоб визначити співвідношення меду та цукру, яке вам підходить.

Наприклад, деякі люди віддають перевагу одній чашці меду на кожну чашку цукру, тоді як інші вважають за краще половину склянки меду. Вам також потрібно зменшити кількість рідини у вашому рецепті.

Переваги використання меду замість цукру включають швидке підрум'янювання та більше вологи. Мед також має менше калорій і менше фруктози та глюкози, однак діабетики все одно повинні обмежувати споживання меду на низькому рівні, як і звичайного цукру.

Кленовий сироп

Кленовий сироп містить достатню кількість цукру, тому споживайте його мінімально.

Тим не менш, він містить такі поживні речовини, як антиоксиданти, кальцій, залізо та калій, і ви можете скоротити споживання цукру приблизно на 33%, використовуючи замість них кленовий сироп.

Кленовий сироп також краще впливає на рівень цукру в крові, його глікемічний індекс становить 54, а у столового цукру — 65.

Ягідне та фруктове пюре

Ягідне та фруктове пюре без доданого цукру може бути використане для підсолоджування йогурту, вівсянки та смузі.

Але ви також можете використовувати яблучне пюре як підсолоджувач у рецептах випічки. Завдяки цьому ваші солодощі будуть наповнені здоровими добавками.

Стевія

Цей повністю натуральний цукрозамінник можна використовувати для випікання або для вашої ранкової кави.

Стевія походить із рослини, що означає, що цей безкалорійний підсолоджувач можна безпечно вживати в їжу.

Їжте солодкі овочі

Можливо, ви не думаєте про овочі як про заміну солодощів, але у вас є кілька варіантів. Батат, буряк і морква можуть задовольнити вашу тягу до цукру.

Відомо, що сира морква підвищує рівень цукру в крові, цей процес відбувається швидше і триває довше, ніж споживання цукру.

Кокосовий цукор

Цукор кокосової пальми має нижчий глікемічний індекс (ГІ), ніж звичайний цукор, і походить із соку кокосового дерева. Люди з діабетом можуть віддавати перевагу цьому звичайному цукру з цієї причини, але кількість вуглеводів і калорій обох є однаковою.

Спробуйте посипати трохи кокосового пальмового цукру на вівсянку або попкорн, щоб підсолодити.

Родзинки

Родзинки — це сушений виноград, який доступний в будь-якому великому продуктовому магазині. Родзинки можна додавати не тільки у вівсяне печиво, ці смачні маленькі шматочки можна додавати до багатьох солоних і солодких рецептів для заміни цукру з високим вмістом клітковини.

Родзинки містять більше антиоксидантів, ніж багато сухофруктів. Це тому, що процес сушіння концентрує ці антиоксиданти. Якщо вам захочеться чогось солоденького, родзинки можна їсти просто як полуденок.

 

 




Схожі новини: