Сміливий крок: у Запоріжжі відкрився сучасний центр протезування

Переглядів: 675

23 вересня 2023 10:30

Сміливий крок: у Запоріжжі відкрився сучасний центр протезування фото

Тисячі українців — як військові, так і цивільні громадяни - під час збройного вторгнення окупантів втратили кінцівки. На найближчі роки протезування, без сумніву, стане одним з найбільн затребуваних напрямків медицини.

Тому відкриття у Запоріжжі сучасного центру протезування можна без перебільшення назвати подією всеукраїнського масштабу. Про це написала на своїй фейсбук-сторінці керівниця волонтерського центру «Солдатський привал» Галина Гончаренко.

«І назву має креативну - "Сміливий крок"! Впевнена, кожен розуміє значення та важливість, потребу та необхідність в такому центрі в Запоріжжі, та в будь-якому місті України. Десятки тисяч наших громадян лишились без кінцівок внаслідок бойових дій!

В першу чергу - це наші захисники! Та серед мирного населення дуже багато травмованих наших громадян - дорослих, та, на жаль, і дітей...

Сама ідея, її втілення в життя та результат - це заслуга Благодійного фонду "Клініки Святого Миколая", її керівників — Миколи Бєлого, Костянтина Милиці, та керівника проекту Наталі Рудич. Ними були залучені-підключені до цієї почесної справи так багато людей та організацій! Навіть перерахувати зараз складно! Просто всі вони щиро та завзято допомогли у реалізації цього проекту, та будуть допомогати й подальшому. Честь!

Що означає якісний протез для людини, що втратила руку чи ногу? Це - ЖИТТЯ! Повне, насичене, активне! Це свого роду - ПОВЕРНЕННЯ! Наші герої варті будь-яких наших зусиль, з повагою та вдячністю до них! І у них тепер є можливість та надія! І не треба їхати "світ за очі"! Весь повний цикл протезування та подальшого обслуговування є тут, в Запоріжжі! Це зручність та збереження дорогоцінного часу!

От чесно - відкриття цього протезувального Центру зробило мій день! Я в захваті, та безмежно вдячна людям, які це придумали, та зробили! А ще неймовірно вдячна всим, хто підключився та допоміг! І особисто дякую пану Мареку Шафіну - Надзвичайному Повноважному Послу Республіки Словаччина в Україні - за постійну допомогу українцям в усьому!

Українці, ми робимо неймовірні речі! Для нас неможливого немає! Пишаюсь кожним!, - написала депутатка Запорізької міської ради Галина Гончаренко.

На відкритті центру виступила співачка Камалія.




Схожі новини: